• Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

5 november 2011

Mexicaanse Wraps

Ach en wee, er is wat pakjesleed in Nederland hoor. Neem nou deze mail van een Trouw-lezeres: “Helaas ben ik gisteravond de mist ingegaan. De kinderen hadden op school gehoord dat de Honig wraps met Mexicaanse gehaktvulling zo lekker zouden zijn, dus vooruit, wij aan de pakjes dus! Gehakt geruld, groenten erbij, mix en water erbij, ingerold, bestrooid met kaas en hup in de oven. Al watertandend zaten de kids te wachten en vielen dan ook nieuwsgierig aan! Na twee happen hadden ze hun glas water al leeg en ikzelf was na twee happen al klaar met eten, zo zout! Echt niet normaal! Het was echt niet lekker. Dus hup in de vuilnisbak en maar aan de tosti’s gegaan!”

Uit een pakje: Honig Familiegerecht Mexicaanse Wraps
Wraps: Tarwebloem, water, plantaardige olie, stabilisatoren (E422, E466, E412), rijsmiddelen (E500, E450), zout, voedingszuren (appelzuur, citroenzuur), emulgator (E471), dextrose, conserveermiddelen (E282, E202).
Mexicaanse kruidenmix: Groenten (tomaat, ui), specerijen (paprikapoeder, komijnzaad, cayennepeper), zout, suiker, gemodificeerd zetmeel, zetmeel, kruiden (knoflook, tijm), bouillonpoeder (soja), tarwebloem, plantaardig vet, voedingszuur (citroenzuur), glucosestroop, smaakversterker (E621), geharde plantaardige olie, aroma’s (bevatten gerst).
Mix voor Tomatensaus: Gemodificeerd zetmeel, groenten (tomaat 32%, ui), suiker, zout, aroma’s (bevatten melk en selderij), bouillonpoeder (soja), smaakversterkers (E621, E635), specerijen (kerrie, peper), plantaardig vet, knoflook, voedingszuur (citroenzuur), geharde plantaardige olie, kleurstof (E160c).
Mexicaanse Spicemix: Glucosestroop, gemodificeerd zetmeel, tomaat, specerijen (paprikapoeder, peper, cayennepeper), kruiden (bieslook, peterselie), plantaardig vet, voedingszuur (citroenzuur), aroma’s.
Zelf toevoegen: 300 g gehakt, 1 rode paprika, 1 blikje maïs, 1 ui, 100 g geraspte kaas.

Welk een treurnis. Gelukkig beschouw ik het als een schone taak om het culinaire verdriet van dit en talloze Nederlandse gezinnen te verlichten. De zelfgebakken tortilla’s (of wraps) pasten alleen niet meer in de krantenkolommen, die volgen volgende week.mexicaansewrap-pakje


Zelf maken? Mijn recept voor Mexicaanse wraps is intussen opgenomen in mijn kookboek Zonder pakjes & Zakjes 2, en natuurlijk staat het ook in de dubbeldikke verzamelbundel Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek. Verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via deze website.

print

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

AH receptkaartenterreur

Pruimencrumble

Freekeh

« Lamstajine met abrikozen
Het snelle taartenboek »

Nu in de winkel

  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • grote zonder pakjes zakjes Grote zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • lekker uitpakken Lekker uitpakken! € 17,50
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring