• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

26 augustus 2010

Kokoscake

Veel recepten uit het gisteren besproken boek Taart! Zijn bedoeld als basistaart, die je daarna in lagen moet snijden en dan vullen, op elkaar plakken en decoreren. En dat behoeft zoveel tekst en uitleg, daar kun je maar beter het boek voor kopen. Deze kokoscake is ook gewoon zo eetbaar. Helaas staat nergens in het boek hoe groot je bakvorm moet zijn. Wel dat deze hoeveelheid geschikt is voor 2 cakelagen, voor 8 tot 12 personen. Best een flink gevaarte dus. En ook helaas geen foto van de cake in het boek, dus je moet het met deze kokosnotenfoto doen.

Nodig:
225 g bloem
1,5 theel bakpoeder
¼ theel zout
175 g boter, op kamertemperatuur
275 g suiker
2 eidooiers + 2 hele eieren, op kamertemperatuur
1 theel citroenrasp
1,5 theel vanille-extract
120 ml kokosmelk
200 g kokosrasp, gezoet

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Vet het bakpapier in en bestuif het geheel met wat bloem.
Zeef bloem, bakpoeder en zout in een schaal.
Klop in een andere kom de boter luchtig op middelhoge snelheid, ongeveer 30 seconden. Giet geleidelijk de suiker erbij en klop tot je een luchtige, lichtgekleurde massa hebt, ongeveer 5 minuten. Klop een voor een de eieren erdoor, neem telkens de tijd tot het vorige ei goed verwerkt is. Klop citroenrasp en vanille-extract erdoor.
Klop bloem en kokosmelk op lage snelheid in 3 delen door de boter. Begin en eindig met het bloemmengsel, schraap na elke beurt met je pannenlikker het beslag naar de onderkant van de schaal.
Vouw de kokosrasp door het beslag. Schep het beslag in de bakvorm.
Bak tot de cake goudbruin is en je prikker er droog uitkomt, ongeveer 45 minuten. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, haal een mespunt langs de rand en til de cake uit de vorm. Leg de cake op een rooster en laat hem geheel afkoelen, ongeveer een uur.

Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Taart! Spectaculaire taarten maak je zelf. Lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Freekeh

Kruidige wortelslierten

Paprika’s met meiknolletjes

Vorig bericht: « ANWB test wegrestaurants
Volgend bericht: Boekje met Franse eetverhalen »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN