• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 september 2010

Linguine met kerstomaatjes en gremolata

(4 personen)

Bereiden: 20 minuten

Dit supermakkelijke pastagerecht maak je met lange dunne pasta zoals linguine. Maar spaghetti of tagliatelle kan ook. Gremolata is een fris mengsel van peterselie, knoflook en citroenrasp dat er pas op het laatst overheen gaat. En vergeet het geheime ingrediënt niet: ansjovis geeft lekker veel smaak (en nee, het wordt niet vissig).

Nodig:
500 g linguine (of spaghetti/tagliatelle)
250 g kerstomaatjes
1 smal blikje ansjovis
1 bosje platte peterselie
rasp van 1 citroen
2 flinke knoflooktenen
1 rode peper

  1. Zet een grote pan op met water voor het koken van de pasta.
  2. Snij de ansjovis in stukjes en doe met een scheutje van de olie uit het blikje in een grote hapjespan of braadpan.
  3. Hak de rode peper (zonder zaadjes) fijn en doe bij de ansjovis. Verwarm al roerend de ansjovis uit elkaar valt. Haal van het vuur.
  4. Gremolata: Hak de peterselie en knoflook heel fijn. Rasp de schil van de citroen. Meng door elkaar en zet apart.
  5. Kook de pasta al dente (kijk op de verpakking voor een tijdsindicatie).
  6. Halveer de kerstomaatjes, doe ze bij de ansjovis en warm even mee zodat ze ook iets zachter worden.
  7. Giet de pasta af en doe bij het tomaat-ansjovismengsel. Strooi de gremolata erover en schep alles goed door elkaar.

Serveren: Op warme borden. Meteen eten!

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Madeleines met after eight

Quiche met zoete aardappel

Kliekjesrecept risotto (9): Riso al salto

Vorig bericht: « Bloemkoolsoep met stilton
Volgend bericht: Kookboek 52 weekendmenu’s »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN