(4 personen)
Bereiden: 20 minuten
Dit supermakkelijke pastagerecht maak je met lange dunne pasta zoals linguine. Maar spaghetti of tagliatelle kan ook. Gremolata is een fris mengsel van peterselie, knoflook en citroenrasp dat er pas op het laatst overheen gaat. En vergeet het geheime ingrediënt niet: ansjovis geeft lekker veel smaak (en nee, het wordt niet vissig).
Nodig:
500 g linguine (of spaghetti/tagliatelle)
250 g kerstomaatjes
1 smal blikje ansjovis
1 bosje platte peterselie
rasp van 1 citroen
2 flinke knoflooktenen
1 rode peper
- Zet een grote pan op met water voor het koken van de pasta.
- Snij de ansjovis in stukjes en doe met een scheutje van de olie uit het blikje in een grote hapjespan of braadpan.
- Hak de rode peper (zonder zaadjes) fijn en doe bij de ansjovis. Verwarm al roerend de ansjovis uit elkaar valt. Haal van het vuur.
- Gremolata: Hak de peterselie en knoflook heel fijn. Rasp de schil van de citroen. Meng door elkaar en zet apart.
- Kook de pasta al dente (kijk op de verpakking voor een tijdsindicatie).
- Halveer de kerstomaatjes, doe ze bij de ansjovis en warm even mee zodat ze ook iets zachter worden.
- Giet de pasta af en doe bij het tomaat-ansjovismengsel. Strooi de gremolata erover en schep alles goed door elkaar.
Serveren: Op warme borden. Meteen eten!
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!