Knapperige jasjes zijn lekker. Kijk naar de visstick, kijk naar de Wiener schnitzel, om eens twee uiteenlopende voorbeelden uit het spectrum te noemen. Nieuw aan het jasjesfirmament is kip.
Kant-en-klaar: Iglo crispy chicken Parmezaanse kaas & Italiaanse kruiden
Inhoud: Kippenborst (50%), bloem (tarwe, rijst), water, plantaardige olie, Parmezaanse kaas (4%), zetmeel (maïs, tarwe, tapioca), zout, gistextract, kaaspoeder, natuurlijke aroma’s (bevat melk), tarwegluten, kruiden (0,3%) (basilicum, oregano, peterselie, salie), knoflookpoeder, Italiaanse harde kaas (bevat ei), groentepoeder (ui, wortel, sjalot, prei, tomaat), weipoeder, specerijen (zwarte peper, paprika), dextrose.
Kapitein Iglo klust sinds kort bij als Kiptein Iglo. Handig per twee verpakt zitten er twee ‘crispy chickens’ (lees: gepaneerde kipfilets) in een diepvriesdoosje. Keurig egaal dunne kipfileetjes zijn het, met een fraai gespikkeld korstje. En ze worden bereid in de oven, wat nog lekker slank is ook. Maar de doe-het-zelver in mij roept dan meteen: dit kun je toch gewoon zelf? Wel zo smakelijk!
Helaas pindakaas, dit recept staat niet meer online. Maar er staan genoeg andere recepten op deze site, en anders zijn er altijd nog mijn kookboeken.