• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

19 november 2010

Risotto met inktvis volgens Nigella

Inktzwarte risotto, heb ik altijd al willen maken. En mijn visboer verkoopt tegenwoordig gewoon zakjes inkt, dus waar wacht ik nog op? Op het recept van Nigella. Het komt uit haar nieuwe boek Keuken waar ik gisteren over schreef. Ze noemt het zelf een ‘prachtig, ietwat somber gerecht, een perfecte maaltijd voor een afspraakje tussen twee gothics’. En als je wilt, mag je de inktvisjes van haar ook weglaten en de boel helemaal zwart laten, maar je zou wel gek zijn.

Nodig voor 2 (hoofdgerecht) of 4 (voorgerecht) personen:250 g babyinktvisjes (schoongemaakt gewicht)
1 liter groentebouillon
scheutje olijfolie
6 lente-uien,in dunne plakjes
1 knoflookteen
250 g risottorijst
125 ml rode wijn
2 zakjes inktvisinkt
1 verse rode chilipeper zonder zaadjes, fijngehakt
handje gehakte peterselie
peper uit de molen.

Snij de inktvis in dunne ringen. Verhit de bouillon tot kokendheet. Doe 2 eetl olie in een grote pan met dikke bodem en bak de lente-uitjes al roerend zacht in 2 minuten. Rasp er de knoflook bij en zet het vuur hoog. Roer de rijst erdoor tot alle korrels vettig en glanzend worden. Giet de rode wijn erbij en laat inkoken.
Trek je CSI-handschoenen aan, knijp de inkt uit de zakjes en doop de uitgeknepen zakjes voorzichtig in de bouillon in de pan om er ook het laatste restje inkt uit te halen.
Begin nu al roerend soepopscheplepels hete bouillon bij de rijst te scheppen en wacht tussendoor telkens tot het vocht volledig geabsorbeerd is.
Wanneer de rijst eenmaal 15 minuten gekookt heeft, hoef je iets minder fanatiek te roeren. Verhit 2 eetl olijfolie en de Spaanse peper in een hete koekenpan tot ze sissend heet zijn en doe er dan de inktvisringen bij. Roerbak de ringen 3 minuten. Doe er naar smaak zwarte peper uit de molen bij.
Tegen die tijd zou ook de zwarte risotto klaar moeten zijn. Verdeel die over 2 warm soepborden, schep er wat pepertjes en intkvisringen op en strooi er de peterselie over.

Dit recept komt uit het boek Keuken van Nigella Lawson, lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Soesjes

Tarte tatin met gember

Bloemkool Mac & Cheese

Vorig bericht: « Nigella’s nieuwe kookboek Keuken
Volgend bericht: Vinaigrette (niet uit een flesje) »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN