Zaterdag 11 december zijn Rosanne Hertzberger en ik te gast bij het radioprogramma Spijkers met Koppen. We gaan in discussie naar aanleiding van haar artikel vorige week zaterdag in NRC Handelsblad en mijn reactie daarop. Voor wie alle commotie gemist heeft: Hertzberger vindt koken maar een zinloze bezigheid. Een magnetronmaaltijd is tenminste snel en al die high tech additieven zijn helemaal niet zo ongezond als ‘de culinaire goden’ roepen, die immers ‘in de Middeleeuwen’ zijn blijven hangen. Ook mijn boek Koken met Karin zónder pakjes & zakjes kwam in het artikel ter sprake, wat aanleiding was voor een tegengeluid in dezelfde krant twee dagen later, tegelijk met die van culi-collega Janneke Vreugdenhil. En vervolgens ontstonden er levendige discussies op foodlog.nl en nrc.nl.
Is eten werkelijk niet meer dan efficiënte maagvulling? Hoe zit het met smaak? Met onvervalst lekker? Met ontspanning? Met voldoening? Daar gaan mevrouw Hertzberger en ik het in het radioprogramma over hebben. En Spijkers met Koppen kennende wordt dat een vrolijke aangelegenheid! Het programma wordt live uitgezonden op radio 2 tussen 12 en 2, maar (hoe toepasselijk voor een culinair item) we zijn gepland als de uitsmijter, dus ergens aan het einde tegen kwart voor 2.
Info:
Spijkers met Koppen
Presentatie: Felix Meurders en Dolf Jansen
Zaterdag 11 december 2011, 12-2 uur, radio 2
Live bij te wonen in café Florin & Firkin (v/h Zeezicht) in Utrecht.
Voor wie het gemist heeft: luister hier naar de podcast (even doorspoelen, we zitten helemaal op het einde).