De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

14 mei 2011

Marmercake

Vandaag staat de weekendbijlage van Trouw in het teken van de dood. Of ik wellicht om in stijl te blijven een begrafenisrecept wilde leveren?

Wat betreft leven na de dood, daar is nog geen eensluidend antwoord op gevonden, maar koffie na de dood is er wel. Meestal met cake. Ach ja, die eeuwige koffie met cake. Toch lijkt dat fenomeen z’n langste tijd gehad te hebben. In de voortschrijdende tendens tot individualisering en personalisering, ook wat betreft rouwverwerking, zijn er inmiddels heel wat nabestaanden die kiezen voor iets anders. Voor echt eten. Zo nieuw is dat trouwens ook weer niet, al sinds jaar en dag is in alle culturen bekend dat eten troost biedt. Van de Brabantse koffietafel tot Antilliaanse gestoofde geit, van Joodse eiersalade tot Molukse kerriekip.

Maar toch wil ik me vandaag beperken tot de cake. Want wie bakt er tegenwoordig nou nog een cake? Ja cupcakes, die zijn intussen reuze ingeburgerd, maar met hun gezellige papieren kuipjes en kleurige versieringen vind ik die niet zo gepast. Daarom is het hoog tijd voor een ouderwetse hulde aan een ouderwets lekkere cake. Marmercake, dat leek me wel toepasselijk.

 

Zelf maken? Helaas pindakaas, dit recept staat niet meer online. Maar er staan genoeg andere recepten op deze site, en anders zijn er altijd nog mijn kookboeken.Koken-met-karin-boeken

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Nep-foie gras: Kippenlevertjespaté

Irak: courgettestoof

Onigiri

Vorig bericht: « Making of the Culinaire Kalender 2012
Volgend bericht: Augurken inmaken »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN