• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

10 augustus 2011

Zeebaars op de BBQ

Ik ben geen held met barbecuën. En al helemaal geen fan van geblakerde-en-van-binnen-nog-rauwe kippenpoten. Maar soms stuit ik bij de visboer op een mooie vis, en dan krijg ik ineens de geest.

Nodig voor 2 personen:
1 zeebaars
2 tak rozemarijn
1 tak munt
1 sjalot
1 citroen
scheut olijfolie
zout en peper uit de molen

Vraag of de visboer de ingewanden eruit haalt, maar wel de kop en staart eraan laat. Als hij de vis onverhoopt niet ontschubt heeft, moet je dat zelf doen. Gewoon met de botte kant van een mes tegen de richting instrijken over de huid, dan springen de schubben er zo af. Liefst buiten of in een plastic zak, want het vliegt werkelijk alle kanten op.

Spoel de vis van buiten maar vooral van binnen grondig schoon. Dep droog. Kerf de huid aan beide kanten 3 keer in met een scherp mes. Snij de helft van de citroen in plakjes en halveer die. Pers de andere citroenhelft uit. Leg de vis in een schaal en stop de halve citroenplakjes in de buikholte.
Meng in kommetje de gehakte kruiden met de fijngesnipperde sjalot, citroensap, zout, peper en een ferme scheut olijfolie. Giet de marinade over de vis. Wrijf lekker in de spleten en in de buikholte. Zet in de koelkast en laat een uurtje staan. Halverwege even omdraaien en de marinade weer even inmasseren. In de tussentijd kun je mooi die barbecue rustig opstoken.
Doe de vis in een klem en leg op de barbecue. Hoe lang hangt een beetje af van de grootte van de vis en de hitte van het vuur, maar reken op een minuut of 7 per kant. Ja inderdaad, halverwege omdraaien, en dan nog wat van het marinadevocht erover scheppen.
Heerlijk!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Madeleines met after eight

Risotto met vis

Spinaziepasta uit de oven

Vorig bericht: « Kookboek Autisme en koken
Volgend bericht: The Particular Sadness Of Lemon Cake »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN