Ik deed afgelopen vrijdag natuurlijk wel lacherig over het boek Honestly Healthy, maar ik zei er ook bij dat als je om al die yaconsiroop, hennepmelk, xylitol, rauw vlaszaad, pijlstaartpoeder (wat dus arrowroot is) en maca-poeder heen werkt, er best een hoop lekkers in staat. Zoals de salade van mozzarella en granaatappel, inclusief fraaie foto. Zo werd hij bij mij niet, al was het maar omdat mijn granaatappelpitjes niet zo knalrood bleken, maar een beetje bleekroze. Daarom heb ik er wat blaadjes sla aan toegevoegd. Ook heb ik de hoeveelheden wat aangepast, maar toen was het een even feestelijk uitziend als heerlijk voorafje, bovendien klaar in een vloek en een zucht. Dit is een blijvertje bij ons thuis!
Voor een vegetarisch voorgerecht voor 4 personen neem je 3 bollen mozzarella (níet de goedkoopste gummivariant van de euroshopper natuurlijk, maar de lekkerste buffelmozzarella die je kunt vinden) en scheurt die in stukjes. Belangrijk, want dat eet lekkerder en ziet er bovendien veel gezelliger uit dan van die keurige plakjes. Verdeel over 4 borden en bestrooi met wat fleur de sel of zout uit de molen. Wat zwarte peper uit de molen deed ik ook nog, al staat dat niet in het recept. Peuter een granaatappel leeg en strooi de pitjes erover. Eventueel wat blaadjes sla is dus facultatief. Voor het sausje pureer je in het bakje van de staafmixer: een handje verse peterselie en een handje verse muntblaadjes, 1 uitgeperste knoflookteen, 1 rode peper en een scheut olijfolie. Ik deed er ook nog zout, peper en een kneep citroensap bij. Schep dit sausje over de borden en klaar is Kees.
Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Honestly Healthy (alles over gezond en gebalanceerd alkalisch eten), zie hier mijn recensie.