• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

11 september 2011

Salade met biefstuk en hazelnoten

Alle recepten in het boek Eet je Mooi, waar ik gisteren over schreef, zien er even kleurig en fleurig uit. Niet zo gek, het beautyfoodprincipe van het boek is nu juist om groente en fruit te eten van zoveel mogelijk kleuren. Veel en gevarieerd en gezond dus. Deze Warme salade met biefstuk en hazelnoten is bovendien makkelijk, snel klaar en lekker.

Nodig voor 2 personen:
400 g krieltjes in de schil
2 biefstukken
3 eetl boter
2 rode uien
100 g paddestoelen
100 g peultjes
2 el balsamicoazijn
100 g gemengde sla
handvol hazelnoten

Kook de krieltjes gaar in gezouten water. Bestrooi de biefstuk met versgemalen peper. Verhit 2 eetl boter in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur in 5 minuten bruin, halverwege omdraaien. Haal uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Doe nog een lepel boter in de pan en roerbak op hoog vuur de in grove stukken gesneden uien. Schep er de paddestoelen en peultjes bij. Schenk na 5 minuten de balsamico erbij. Breng op smaak met zout en peper. Bak nog 1 minuut al omscheppend op hoog vuur.
Verdeel de sla over 2 grote borden, verdeel er de krieltjes over en schep er het paddestoelen-groentemengsel overheen. Snij de biefstukken in reepjes, verdeel ze over de sla en bestrooi ze met de hazelnoten.

Mijn tips:
* Rooster de hazelnoten eerst goudbruin in een droge koekenpan (voordat je de biefstukken gaat bakken), daar krijgen ze veel meer smaak van. En hak ze daarna grof, dat eet lekkerder dan hele hazelnoten.
* Die paarse taugé van de foto zit niet in het recept, maar leek me er goed bij passen. Ik nam een fleurig bakje groen-paarse kiemgroenten, groot succes!
* Blancheer de peultjes een paar minuten in kokend water en wok ze maar eventjes mee, dan blijven ze mooier groen.
Dit recept komt uit het boek Eet je Mooi in 28 dagen van Inge de Munnik, lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Normandische coquilles

groente lasagne

Groentelasagne

Banketbakkersroom

Vorig bericht: « Eet Je Mooi in 28 dagen
Volgend bericht: Franse hypermarché: vis in blik »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN