Alle recepten in het boek Eet je Mooi, waar ik gisteren over schreef, zien er even kleurig en fleurig uit. Niet zo gek, het beautyfoodprincipe van het boek is nu juist om groente en fruit te eten van zoveel mogelijk kleuren. Veel en gevarieerd en gezond dus. Deze Warme salade met biefstuk en hazelnoten is bovendien makkelijk, snel klaar en lekker.
Nodig voor 2 personen:
400 g krieltjes in de schil
2 biefstukken
3 eetl boter
2 rode uien
100 g paddestoelen
100 g peultjes
2 el balsamicoazijn
100 g gemengde sla
handvol hazelnoten
Kook de krieltjes gaar in gezouten water. Bestrooi de biefstuk met versgemalen peper. Verhit 2 eetl boter in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur in 5 minuten bruin, halverwege omdraaien. Haal uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Doe nog een lepel boter in de pan en roerbak op hoog vuur de in grove stukken gesneden uien. Schep er de paddestoelen en peultjes bij. Schenk na 5 minuten de balsamico erbij. Breng op smaak met zout en peper. Bak nog 1 minuut al omscheppend op hoog vuur.
Verdeel de sla over 2 grote borden, verdeel er de krieltjes over en schep er het paddestoelen-groentemengsel overheen. Snij de biefstukken in reepjes, verdeel ze over de sla en bestrooi ze met de hazelnoten.
Mijn tips:
* Rooster de hazelnoten eerst goudbruin in een droge koekenpan (voordat je de biefstukken gaat bakken), daar krijgen ze veel meer smaak van. En hak ze daarna grof, dat eet lekkerder dan hele hazelnoten.
* Die paarse taugé van de foto zit niet in het recept, maar leek me er goed bij passen. Ik nam een fleurig bakje groen-paarse kiemgroenten, groot succes!
* Blancheer de peultjes een paar minuten in kokend water en wok ze maar eventjes mee, dan blijven ze mooier groen.
Dit recept komt uit het boek Eet je Mooi in 28 dagen van Inge de Munnik, lees hier mijn recensie.