Zoals beloofd vandaag een paddenstoelenrecept uit het paddenstoelenboek van gisteren. Liefst natuurlijk met zelfgeplukte zwammetjes, maar anders heeft de betere groenteboer ook wel wat leuks voorhanden. En vlak ook de paddenstoelenkramen op de markt niet uit. Met lekker paddenstoelen moet je eigenlijk zo min mogelijk geks doen, dan komen ze het beste tot hun recht. Zoals in deze spaghetti met een mix van wilde paddenstoelen.
Nodig voor 4 personen:
600 g gemengde wilde paddenstoelen, in grove stukken gesneden
320 (?) g spaghetti
50 g buikspek in blokjes
4 sjalotten, gesnipperd
3 dl slagroom
2 eetl geraspte parmezaan
25 g boter
scheutje olijfolie
peterselie
peper & zout
Bak het buikspek in wat olie krokant en haal uit de pan.
Zet een pan met ruim water en zout op voor de spaghetti. Kook de spaghetti al dente.
Doe boter in de pan waarin het buikspek is gebakken en bak de sjalotten goudbruin. Voeg alle paddenstoelen toe en smoor ze gaar in 4 minuten. Doe de slagroom erbij en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Voeg peper en zout toe. Doe het buikspek er als laatste bij. Meng de spaghetti door de saus en schep de parmezaan erdoor. Bestrooi met gehakte peterselie.
Dit recept komt zoals gezegd uit Het paddenstoelenboek, lees hier mijn recensie.