• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 november 2011

Kersttulband

(12 stukken)

Bereiden: 15 minuten
In de oven: 45 minuten

De sierlijke klassieker die met Kerst niet mag ontbreken.

Nodig voor 1 grote tulband:
350 g zelfrijzend bakmeel
5 eieren
250 g roomboter (kamertemperatuur)
150 g suiker
200 g boerenjongens of rozijnen (of een mengsel van rozijnen en sukade, maar daar houdt niet iedereen van)
snufje zout
evt. wat extra boter en meel voor invetten
garneren: poedersuiker

  1. Oven voorverwarmen op 180 °C.
  2. Klop met de mixer de zachte roomboter met de suiker tot een luchtige massa.
  3. Doe de eieren erbij en blijf een minuut of 5 kloppen.
  4. Zeef het meel met wat zout erboven en spatel erdoor, nu niet meer mixen.
  5. Schep op het laatst de boerenjongens/rozijnen/sukade erdoor. Het is een vrij stevig deeg, maar voeg desgewenst een scheutje melk toe.
  6. Kwast een grote tulbandvorm (2 liter) in met wat zachte boter en bepoeder met wat bloem – bij gebruik van een siliconenvorm kan dit onderdeel achterwege blijven.
  7. Schep het deeg in de vorm en zet drie kwartier in de oven.
  8. Prik met een satéprikker om te checken of de tulband klaar is. Die moet er nét droog uit komen, dus niet meer kleddernat, maar ook niet gortdroog, dan ben je te laat. Niets is erger dan een te droge cake, dus hou hem in de gaten.
  9. Bestrooi voor het serveren met wat poedersuiker

TIPS:

  • De ingrediënten zijn berekend op een grote tulbandvorm van 2 liter inhoud. Mocht je zelf een kleinere vorm hebben, verdeel het overtollige deeg dan over papieren cakevormpjes – die hoeven maar 10 tot 15 minuten in de oven.
  • Rozijnen (zeker natte) hebben de onhebbelijke gewoonte om naar de bodem van de cake of tulband te zakken. Dep de boerenjongens eerst droog met keukenpapier, omhussel ze daarna met wat bloem. Dat wil nog wel eens helpen.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Bloemkool zonder Groente Finish

zomerpasta

Luie zomerpasta

ratatouille

Ratatouille uit de oven

Vorig bericht: « Gevulde speculaas
Volgend bericht: Wijnreis Slovenië »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN