De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

14 november 2011

Kabeljauw met champignons

De meest bekende paddenstoel is natuurlijk de champignon. En die voelt zich prima thuis in combinatie met vis en een romig kerriesausje. Dit recept komt uit het gisteren besproken boek Paddenstoelen.

Nodig voor 4 personen:
400 g kabeljauwfilet, in 4 gelijke stukken
250 g kastanjechampignons, in plakjes
sap van 1 citroen
4 eetl olijfolie
1 eetl kerriepoeder
2 knoflookteentjes, gehakt
200 ml (koks)room
100 ml droge witte wijn
handje verse tijm
handje verse peterselie, fijngehakt

Dep de stukken vis droog en besprenkel met citroensap. Meng 2 eetl olijfolie met kerriepoeder en een beetje zout tot een glad papje en bestrijk hiermee de vis. Verhit 1 eetl olie in een pan en bak hierin de knoflook, champignons en tijm circa 1 minuut op matig hoog vuur. Schenk de room en wijn erbij, temper het vuur en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
Verhit 1 eetl olie in een koekenpan en bak de stukken kabeljauw in circa 3 minuten per kant op matig vuur gaar (controleer of de vis wit en dus gaar is).
Verdeel de saus over 4 borden en leg er een stuk vis op. Bestrooi met peterselie en serveer direct.

Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Paddenstoelen, lees er hier meer over.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Rode kool met appeltjes

Garnalenkorma

Feestelijke frambozentaart

Vorig bericht: « Kookboek Paddenstoelen
Volgend bericht: Kookboek Vegetarisch »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN