• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

22 november 2011

Chinese wijting

Wijting alleen voor de kat? Nee hoor, intussen weten we wel beter. Zo’n smakelijk visje eet je toch gewoon zelf op? In dit recept uit het gisteren besproken viskookboek Eigentijdse en veelzijdige recepten met vis (ja ‘t is een hele mond vol maar dat heb ik ook niet verzonnen) wordt de wijting gestoomd op z’n Chinees. Weer eens wat anders.

Nodig voor 4 personen:
2 grote of 4 kleine wijtingen (totaal gewicht ± 500 g), schoongemaakt (panklaar)
3 cm verse gember, geschild en in dunne plakjes
1 theel suiker
1 eetl sojasaus
1 eetl plantaardige olie
1 lente-uitje, in ringetjes
2 eetl fijngehakt korianderblad

Vul de buikholten van de vissen met plakjes gember. Leg de vissen naast elkaar op het rek van een stoompan boven zacht kokend water en stoom ze in circa 7 minuten net gaar.
Los intussen de suiker op in de sojasaus. Verwarm de olie in een pannetje, haal van het vuur en voeg de sojasaus toe; roer goed door. Laat de vissen voorzichtig op een schaal glijden en besprenkel met de sojasausolie. Bestrooi met lente-ui en koriander.

Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Eigentijdse en veelzijdige recepten met vis, lees er hier meer over.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Wortelsoep met knoflook

Frikandellen zonder e-nummers

Indiase tomatensoep

Vorig bericht: « De smaak van de ziel
Volgend bericht: Kookboek 100 pastasauzen »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN