• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

12 januari 2012

Test: Currypasta

Het toeval wilde dat ik vlak na elkaar twee pakketjes met currypasta kreeg opgestuurd. Een van Fair Trade Original (de nieuwe Aziatische lijn die nu overal in de supermarkt ligt) en een van Onoff Spices, een nieuwe webwinkel voor Thaise kruidenpasta’s die ik leerde kennen via Twitter. Een dubbeltest lag voor de hand.

Als antipakjesbeijveraar krijg ik met terugkerende regelmaat de vraag: ‘Vind jij dat currypasta’s onder pakjes en zakjes vallen?’ Nu ben ik erg van de rekkelijke, ik vind heus niet dat je altijd en overal álles zelf moet maken, kom op zeg, er zijn ook nog andere dingen te doen in het leven. Ik richt mijn gramschap bij voorkeur op overbodige producten die zelfgemaakt veel lekkerder zijn. Natuurlijk zijn kruidenpasta’s en boemboes uit de oosterse keuken ook zelf te maken, mits je begint met een waslijst aan specifieke kruiden en specerijen en de tijd hebt. Maar kant-en-klaar kunnen ze ook lekker zijn, en een uitkomst bovendien voor de snelle kok.

De keuze viel in dit geval op de rode currypasta.

Beide aangevuld met gelijke hoeveelheden kipfilet, paprika, winterpeen en kokosmelk uit blik.

De bereidingswijze op de verpakking bleek verschillend. Bij Onoff (voorste pan) moet je eerst de kokosmelk inkoken en dan de kip en groente erin laten sudderen. Bij Fair Trade Original (FTO-achterste pan) moet je kip en groente eerst aanbakken en dan pas de kokosmelk erbij doen.

Hoewel die laatste methode mij veel logischer en smakelijker leek, bleek het gevolg wel dat dat de saus nogal aan de dunne kant bleef. En verder inkoken betekende dat de kip wel erg gaar (lees: droog) bleek te zijn geworden, die zou je er beter uit kunnen halen voordat je de saus laat inkoken.

En hoe zit het met de smaak en uiterlijk? De curry Onoff (links op de foto) is zoeter en zachter, en de kokos komt goed uit. Die van FTO (rechts op de foto) is daarentegen wat pittiger. Omdat bij FTO olie gebruikt wordt, zie je dat ook terug in de wat vettige saus, die van Onoff is mooier, fluweliger van structuur. De groente is bij FTO wat zachter, bij onoff hebben ze iets meer bite. De kip is zoals gezegd bij FTO te droog, bij onoff niet.

Conclusie: verschil in details, maar uiteindelijk kan ik niet anders zeggen dan dat ze elkaar niet zo heel veel ontlopen, en ze zijn allebei met graagte opgepeuzeld.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Thaise mosselen

Pakjestest 3: Indonesische nasi koening

Wereldgerecht Thailand: Pad Thai

Vorig bericht: « Mayonaise
Volgend bericht: Tjap tjoi »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN