• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

28 januari 2012

Rigatone met tomaat en mozzarella

Zou het een zondig of berouwvol recept kiezen uit het gisteren besproken kookboek Zonde & Berouw? De scheidslijn is niet altijd duidelijk. Dit Italiaanse recept met rigatoni (grote pasta) heeft een duivelsstaartje, dus kennelijk is het zondig, maar ik zou niet weten waarom. Vanwege al die kaas? Of omdat de auteurs 500 gram pasta aanbevelen voor 4 personen? Dat vind ik nogal heavy, ik hou meestal 350-400 gram aan. Maar dat moet iedereen helemaal zelf weten natuurlijk.

Nodig voor 4 personen:
500 g rigatone (De Cecco)
500 g gepelde tomaten uit blik
2 bollen buffelmozzarella
150 g Parmezaanse kaas
1 ui, gesnipperd
2-3 knoflookteentjes, gesnipperd
3 takjes tijm
3 takjes rozemarijn
1 bosje peterselie
2 handjes verse basilicum
zout en peper uit de molen

Fruit de ui glazig in wat olijfolie, voeg knoflook toe en fruit nog 1 minuut mee. Voeg de gepelde tomaten, tijm, rozemarijn en peterselie toe en laat alles op laag vuur 1 uurtje zachtjes trekken, totdat alle smaken goed in de saus zijn opgenomen. Passeer de saus door een passe-vite (roerzeef) of door een gewone fijne zeef. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Kook de rigatoni net niet helemaal gaar (3-4 minuten korter dan op het pak staat). Giet af, spoel af onder de koude kraan en giet weer af. Schenk er wat olijfolie bij, dit voorkomt dat de buisjes aan elkaar gaanplakken. Zet dan een grote koekenpan op het vuur, giet de saus erin en breng aan de kook. Doe de rigatoni erbij en roer goed door. Verkruimel de buffelmozzarella erboven en roer goed om. Voeg zodra de kaas begint te smelten en de saus gaat binden, ongeveer 100 g versgeraspte Parmezaanse kaas toe en roer weer goed door. Wanneer de kaas draderig begint te worden en de saus dikker en lichter van kleur wordt, voeg de gescheurde basilicum toe.
Laat nog maximaal een minuutje doorkoken. Serveer in diepe borden en strooi er wat versgeraspte parmezaan en peper over.

Dit is zoals gezegd een recept uit het boek Zonde & Berouw, lees hier mijn artikel erover.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Gevulde eitjes

Groene radijssoep

Franse champignonsoep

Vorig bericht: « Kookboek Zonde & Berouw
Volgend bericht: Chocoladesaus »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN