• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

31 januari 2012

Limoncello-cupcakes

De ene cupcake ziet er nog heftiger uit dan de andere, in het vanmorgen besproken boek Rudolph’s cupcakes. Maar zodra ik het woord ‘Limoncello’s’ zie, is de keuze gemaakt. Tot blijkt dat mijn favoriete citroendrankje helemaal niet bij de ingrediënten staat. Maar wacht even, er is een PS-je van Rudolph van Veen zelf: ”Voor de liefhebber mag er natuurlijk nog een scheutje limoncello door de citroencrème.” Ha, gelukkig! Voluit heten ze trouwens Amandecupcake met citroencrème en Italiaanse koekjes. En niet schrikken van die enorme ingrediëntenlijst…

Nodig voor 12 stuks:
Cake:
100 g bloem
100 g amandelpoeder
1 eetl bakpoeder
220 g suiker
mespunt zout
1 ei
180 ml melk
60 ml zonnebloemolie
merg geschraapt uit een vanillestokje

Citroencrème:
125 ml citroensap
125 g suiker
125 g ei
4 g gelatine
185 g boter

Garnering:
100 g cantuccini
50 g citroenrasp
50 g pijnboompitten
20 g cacaopoeder
20 g poedersuiker

Cake:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Zeef bloem en bakpoeder boven een kom. Meng met een garde amandelpoeder, suiker en zout erdoor. Mix in een andere kom het ei met melk, zonnebloemolie en vanille. Voeg beide mengsels bij elkaar en mix ze, op lage stand, tot een glad beslag. Mix het beslag vervolgens nog 10 seconden op de hoogste stand. Zet de cupcakevormpjes in de cupcaketray en vul ze voor driekwart met het beslag. Bak gaar in ongeveer 25 minuten.

Citroencrème:
Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Meng citroensap, suiker en ei in een pan en verwarm al roerend tot 85 °C. Het mag beslist niet koken, dan krijg je roerei. Neem de pan van het vuur en los de gelatineblaadjes op in de crème. Snij de boter in stukjes en doe in een kom. Giet de warme crème erop en roer tot de boter is opgelost. Gebruik eventueel een staafmixer. Giet de crème uit op een schaal, dek af met plasticfolie en laat goed opstijven in de koelkast, liefst de hele nacht. Goed doorroeren voor gebruik.

Garnering:
Schep de citroencrème in een spuitzak met een kartelmondje en verdeel over de cupcakes. Garneer met de cantuccini-koekjes, pijnboompitten en citroenrasp.
Bestuif ze licht met cacao en poedersuiker.

Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Rudolph’s cupcakes, lees hier mijn artikel erover.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Bloemkool à la polonaise

Ratatouille met BOON kapucijners

Kliekjesrecept: Sardientjes uit blik

Vorig bericht: « Rudolph’s Cupcakes
Volgend bericht: Kookboek Ik haat koken »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN