• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

28 februari 2012

Bladerdeeg zelf maken

Waar o waar zouden we zijn zonder kant-en-klaar bladerdeeg? Ik geef het je te doen. Ik heb het althans immer in mijn diepvries liggen. Grappig genoeg ontdekte ik van de week pas dat Koopmans bladerdeeg ‘origineel’ de versie met margarine is, anders heet het ‘bladerdeeg roomboter’. Ik weet niet beter dan bladerdeeg is met boter. Echte boter dus. Maar wij zijn nog altijd het enige land ter wereld waar je dat moet specificeren…

Uit een pakje:Koopmans Bladerdeeg Roomboter
Inhoud: Tarwebloem, water, botervet 23%, bakkerszout, kleurstof (beta-caroteen)

Het enige onhandige is dat de plakjes altijd moeten ontdooien en dat je ze dan aan elkaar moet boetseren. Nee dan Frankrijk, daar hebben ze prachtige grote ronde vellen bladerdeeg in de koeling, opgerold in een vel bakpapier waarmee meteen je taartvorm schoon blijft. Gelukkig rukt nu ook in Nederland het koelverse grote bladerdeeg langzaam op, zij het niet rond, maar rechthoekig.rechthoekigbladerdeeg

Maar wacht even, dit is toch een ántipakjesrubriek? Ja, hallo! Zelf bladerdeeg maken? Is dat niet typisch iets voor hardcore culi’s die niets beters te doen hebben dan urenlang een beetje deeg staan kneden? Welnu, niets is minder waar. Het algehele proces duurt weliswaar een paar uur vanwege de vele rust- en koelpauzes (zaterdagkrantleestijd!), maar al met al sta je hooguit 10-15 minuten actief te rollen. Kom op, je moet het een keer meegemaakt hebben in je leven. Al was het maar omdat het resultaat fenomenaal heerlijk is.

Zelf maken? HOcover125Het recept is intussen opgenomen in mijn kookboek Handboek Oven. Verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via deze website.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Yoghurtcakejes

Provençaalse groentetaartjes,

Kip met speculaaskruiden

Vorig bericht: « Onthaastingsrecept: blanquette de veau
Volgend bericht: Speciale 6e editie van antipakjeskookboek »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN