Rode snijplanken voor vlees, groene voor groente, blauwe voor vis en gele voor gevogelte; in de horeca is het vanwege strenge regels al jaren gebruikelijk. Ook de thuiskok ging er ineens mee in de weer, toen de rage opkwam om chefkokje te spelen in eigen keuken. Nu is hygiëne thuis zeker belangrijk, maar je kunt het ook overdrijven. En er is niets mis mee als snijplanken behalve nuttig ook fraai zijn. Zoals deze met zwart-groene lijntekeningen van paprika’s, uien, en diverse kruiden. Eh inderdaad, eigenlijk dus vooral een groente-snijplank. Zowaar, hij is er ook in rood met hammetjes en hakmessen, in geel met zwierige vogelbeesten of in blauw met vissen en kreeften. Tja, daar ga je toch weer. Bijna te mooi om te gebruiken want helaas, de opdruk slijt wel bij gebruik. Maar dan snij je toch gewoon alleen op de neutraal-bruine onderkant?
Epicurean rechthoekige snijplank (35 x 28 x 0,5 cm), € 39,95 in kookwinkels.