• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

30 juli 2012

Kebab

In mijn omgeving mag men mij graag verblijden met opgeduikelde pakjes en zakjes. Zoals een curieus zakje ‘2 in 1 kebab met knoflook-yoghurtsaus’, dat gratis werd uitgedeeld bij een supermarkt. Geen Wereldgerecht maar een Smulgerecht. Een nieuwe spin-off?

Kant-en-klaar: Knorr Kebab met knoflook-yoghurtsaus
Kebabmix: Ui, zout, paprikapoeder, plantaardig vet, knoflook, zwarte peper, oregano, gistextract, suiker, koriander, mosterdpoeder (maltodextrine, azijn, mosterdzaad, zout, kurkuma, aroma, gemodificeerd zetmeel), rozemarijn, aardappelzetmeel, melksuiker, melkeiwitten, cayennepeper.
Sausmix: maltodextrine, knoflook, zetmeel (maïs, aardappel), suiker, zout, mosterdzaad, gedroogd eigeel, plantaardige olie, citroensappoeder, peterselie, lavaswortel, witte peper, gistextract.
Zelf toevoegen: kipfilet, mayonaise, yoghurt, olijfolie.

Bij kebab denk ik meteen aan mijn jeugdvriendin A. Ik kende haar niet anders dan vegetarisch, tot ze op de universiteit verkering kreeg met een knappe Iraniër en het geen doen bleek om op visite bij zijn vrienden en familie alsmaar het nationale gerecht af te slaan. Kebab dus. Enigszins tot mijn verbijstering bekeerde ze zich daarom tot carnivoor. De eerstvolgende keer dat ik bij haar ging eten kreeg ik sufgekookte biefstuk voorgeschoteld, ‘dan weet je tenminste zeker dat het echt dood is’. Tja, bekeerd, maar niet van harte.

Intussen is ze al jaren en jaren getrouwd met dezelfde Iraniër, en hij heeft me uitgelegd hoe hij altijd Perzische kebab kubideh maakt. Nee, niet met kip, daar moest hij smakelijk om lachen. Ook niet met knoflooksaus, ‘dat is iets voor Nederlanders’, hij serveert kebab met basmati-rijst met saffraan, gegrilde tomaten, rauwe ui, veel verse kruiden en in azijn ingemaakte knoflookteentjes. Door de kebab zelf doet hij soms sumak (Turkse besjes) of paprikapoeder, ‘maar niet teveel, want het wordt snel te droog’.

 

Zelf maken? Helaas pindakaas, dit recept staat niet meer online. Maar er staan genoeg andere recepten op deze site, en anders zijn er altijd nog mijn kookboeken.Koken-met-karin-boeken

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Zuiderzee-stamppotje

Pasta met citroen

Aubergine-linzenstoof voor 1

Vorig bericht: « Sperziebonen volgens Alain Passard
Volgend bericht: Siliconen hartjes »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN