• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

26 oktober 2012

Nieuw van Tony’s Chocolonely

Wie kent ze niet? De mooi dikke, maar vooral slaafvrije chocoladerepen van Tony’s Chocolonely, alweer zeven jaar geleden in het leven geroepen door Keuringsdienst van Waarde-journalist Teun van de Keuken. En zo heerlijk tegendraads (en enorm onhandig) puur in een blauw jasje, melk in een rood, waardoor ik me nog regelmatig vergis. Van de buitenkant zien ze er nog steeds hetzelfde uit, maar niet van binnen. Geen rechte blokjes meer, maar ongelijke. Een gimmick van de vormgever? Nee, een prikkeltje zodat chocoholics zich realiseren dat de inkomsten in de chocoladewereld nog altijd ongelijk verdeeld zijn.

Bean-to-Bar
Ondanks alle Fairtrade en UTZ die er intussen bij zijn gekomen, ontvangt een cacaoboer gemiddeld namelijk nog altijd niet meer dan 5% van de verkoopprijs. Deze nieuw vormgegeven reep is pas het begin. Tony’s wil namelijk voortaan het complete proces in eigen hand nemen, van ‘Bean-to-bar’. Dat betekent vanaf de inkoop van cacao rechtstreeks bij de boer, in de vorm van langjarige dus perspectief-biedende overeenkomsten, tot en met de productie. En naar eigen zeggen moet dat nog voor het eind van dit jaar gaan gebeuren.

3x limited edition
Intussen hebben ze wel al een ander nieuwtje, namelijk drie tijdelijke ‘limited edition’ chocoladerepen. Niks geen rood en blauw maar in een hipperdepip neon jasje, je kunt ze niet missen. En natuurlijk ook weer in ongelijke brokken.

De pure is met ‘brazielnoot’, beter bekend onder de naam paranoot, je weet wel, die joekels uit de studentenhaver. De brokken noot zijn ongegeneerd groot maar tegelijkertijd toch luchtig-bros, de chocoladesmaak blijft lang in de mond hangen. Die met melk is aangevuld met karamel en zeezout, wat een fijne mondstructuur oplevert en mede dankzij dat heerlijk hartig snufje zout gaat zelfs de doorgewinterde pure-fan door de knieën. Witte chocola is eigenlijk geen chocola, maar stiekem af en toe wel lekker. Alleen niet teveel, want het is meestal erg zoet, maar dat wordt bij deze variant met framboos en knettersuiker (nog meer suiker!) mooi gecompenseerd door het licht rinse van de frambozen. Knetteren is een groot woord, maar een aangenaam knispertje proef je heel duidelijk.

De ‘gewone’ ongelijk-verdeeld-reep is overal verkrijgbaar, ook in tal van supermarkten, voor € 2,49 (250 gram)

De ‘Limited editions’ zijn vanaf begin november verkrijgbaar bij diverse winkels waaronder Marqt, Waar, Wereldwinkels en kado-shops, vanaf € 2,99.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Madeleines met after eight

Choco-mokka feesttaart

Chocoladeijs

Vorig bericht: « Risotto con funghi
Volgend bericht: Flammkuchen »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN