5 december, pakjesavond, nadert, maar is het in Nederland niet elke avond pakjesavond? We eten volop uit pakjes en zakjes, terwijl zelf maken vaak net zo snel en makkelijk is, en altijd lekkerder. Daarom heb ik twee jaar geleden 4 december uitgeroepen tot nationale antipakjesavond. De avond waarop lekker eten voorop staat, helemaal zelfgemaakt. Draaide het voorgaande jaren om inspirerende recepten via talloze foodblogs en kranten, dit jaar is het tijd voor een echte ontmoetingsplek., de antipakjesavond-matinee.
Niet 4 maar 2
Antipakjesavond vieren we dit jaar trouwens niet op dinsdagavond 4 december, maar op zondagmiddag 2 december in het Amsterdamse restaurant Fifteen. Een matinee dus. En wel in de vorm van een markt waar iedereen zijn zelfgemaakte chocopasta, kippensoep, nasi of roze koeken aan de man kan brengen. Elke enthousiaste thuiskok is hierbij van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor een kraampje (lees: tafeltje met zelf meegebracht blommig kleedje). Of je nu een doorgewinterde culi bent met eigen foodblog of een onervaren amateurkok die sinds kort de pakjes en zakjes heeft afgezworen: kom je kookkunsten delen op 2 december.
Lekkere hapjes
Gewone bezoekers zijn uiteraard ook welkom. Die hoeven niet vooraf in de keuken te staan, integendeel, die kunnen de hele middag van 12 tot 16 uur genieten van een keur aan lekkere hapjes en met elkaar recepten en ervaringen uitwisselen. Tip: neem wat lege plastic tupperwarebakjes mee om een lekkere maaltijd weer mee terug naar huis te kunnen nemen.
Voor meer info en hoe je je aan kunt melden als deelnemer/kraamhouder kun je terecht op www.antipakjesavond.nl