• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

22 november 2012

Italiaanse braadslee van Nigella

Op zoek in het nieuwe boek Nigellissima waar ik gisteren over schreef, viel mijn oog meteen op een ovengerecht wat ik haar in de eerste aflevering van de tv-serie heb zien maken. ‘Italiaanse braadslee’ heet het. Een doodsimpele maar verleidelijk geurende combinatie van aardappelen, kip en worstjes in één schotel. Werkje van niks. Er gaan ‘Italiaanse worstjes’ in, en hoewel ik geen idee heb wat dat zijn, verkoopt mijn eigen Hollandse slager venkelsaucijzen waar je ‘signore’ tegen zegt, dus die konden er wel in. Verder gaan er kippendijen in, met bot en vel. Die had de slager nou weer niet, althans, wel met vel, niet met bot. Dat blijkt wel de braadtijd te beïnvloeden: zonder bot is vlees sneller gaar. Worstjes hebben nog minder tijd nodig, zeker geen uur, zoals Nigella zegt. Ja, ik weet het, het is nogal wat om de grote Domestic Goddess tegen te spreken, maar ik wil niet dat al mijn lezers straks met te droge worstjes zitten opgescheept, zoals ikzelf. Dit is dan ook een iets aangepaste versie.

Nodig voor 4 personen:
600 g aardappelen (vastkokend of iets kruimig)
6-8 kippendijen (met vel, zonder bot)
4 lekkere saucijzen van de slager (als hij venkelworst heeft, meteen toeslaan!)
6-7 takjes verse rozemarijn
1 citroen
scheut olijfolie
zout en peper uit de molen

Verwarm de oven voor op 220°C. Was de aardappels maar schil ze niet. Snij in stukken van 2 cm. Verdeel over een grote braadslee. Duw de stukken kip en worstjes erop/ertussen, zo goed en zo kwaad als het gaat. Dit is ongeveer de bedoeling:

Of nee, wacht. Haal die worstjes er maar weer uit, die mogen iets later.
Ook nog wat rozemarijn erover, een paar takjes heel laten (dat ziet er gezellig uit), de rest wat fijner hakken (dat eet prettiger). Rasp de schil van de citroen erboven, strooi er zout en royaal peper over, bespenkel met olie.

Zet in de oven. Zet de kookwekker op 20 minuten. Leg na die 20 minuten de worstjes erbij en geef het geheel nu nog eens 25 minuten tot het vel van de kip en de worstjes goudbruin en gaar zijn, de aardappels goudbruin, gaar en knapperig. Prik als je het niet zeker weet even in de kip: als er helder vocht uitkomt (niet roze) is hij gaar. En dan ziet het er zo uit:

Dit is zoals gezegd een recept uit het nieuwe boek Nigellissima, lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Vegetarische erwtensoep

Pannenkoeken met spek en appel

Stoofpotje van geitenbok

Vorig bericht: « Nigellissima
Volgend bericht: Nieuw van Jamie Oliver »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN