• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

26 augustus 2013

Campingrecept: Vispakketjes

Helaas. Aan mijn kampeerzomerserie in Trouw is een eind gekomen. De tent kan weer ingepakt, de gastankjes zijn leeg, de koekenpan is nu zo krom dat hij hier mag achterblijven en de pollepels zijn sowieso zoekgeraakt in het hoge gras. Toch heb ik lang niet alle tips van lezers kunnen behandelen. Wat had ik nog graag net als Joost Bijlsma een eitje gebakken op de motorkap (‘het ultieme vakantiegevoel’). Kaasfondue is er ook niet van gekomen, terwijl Erna Hegeman nog wel zo’n intrigerende tip stuurde: ‘De fondue eerst bereiden op het campinggasstel, intussen twee bakstenen zoeken (of lenen en terugleggen), waxinelichtjes eronder en kaasfonduen maar.’barbecue

Slaapzak
Ook ben ik helemaal vergeten om à la Liet de Vries de gare pasta eens af te gieten door een lingerie-netje en heb ik geen soep gekookt van de brandnetels rondom de tent, zoals Rik Jan van Hulst suggereerde. De pizzaboterhammen uit de koekenpan van Coby Visser wachten nog op uitvoering, net als de gevulde pannenkoekjes van Gea Evenhuis. En verdorie, ik heb geen enkele keer de slaapzak ingezet, terwijl menig lezer mij daar toch op gewezen heeft. Zoals Lysbeth Strating: ‘Rijst, pasta, aardappelen en ook groente even kort koken op je campinggasje en dan warm ingepakt in je slaapzak verder laten doorgaren. Met een beetje geluk is je slaapzak ook nog een beetje warm als je er ‘s avonds in glijdt. En het brandt in bed nooit aan!’

Slaapmatjeskoeltip
Het is niet anders. Volgend jaar zal ik opnieuw moeten gaan kamperen. Dan ga ik beslist ook de slaapmatjeskoeltip van Cees Hoffmann uitproberen: ‘Het kan binnenin de tent erg heet worden, maar de grond is koud en slaapmatjes en slaapzakken isoleren. Ideaal voor boter, kaas, wijn en bier. Alleen uitkijken dat je niet per abuis op bed gaat zitten met het eten eronder…’ Maar voor ik het kampeerbestaan uitzwaai snel nog even iets met de barbecue, want ook daar is het in deze serie tot nu toe niet eens van gekomen.

Recept: Vispakketjes van de BBQ

Nodig voor 4 personen:
4 visfilets à ± 175 g (witvis of zalm of wat de lokale markt maar heeft)
1 courgette
200 g kerstomaatjes
2 knoflooktenen
1 citroen
paar takjes verse tijm
scheutje olijfolie
evt. 1 glas witte wijn
zout & peper uit de molen

Leg vier grote stukken aluminiumfolie klaar. Snij de courgette in flinterdunne plakjes of hanteer de kaasschaaf. Doe in een grote kom. Snij de kerstomaatjes doormidden en hak de knoflook fijn. Doe samen met een scheut olijfolie, zout, peper en als u heeft wat losgeriste tijmblaadjes ook in die kom. Hussel alles losjes door elkaar en verdeel over de folievellen. Bestrooi de vis rondom met zout en peper en leg op de groente. Leg op elke vis een plakje citroen. Lekkerbekken gieten er ook nog een scheutje wijn bij. Vouw de pakketjes zorgvuldig dicht, eerst van boven, dan de beide zijkanten. Maar niet te strak, er moet wat ruimte blijven voor de stoom die van binnen gaat ontstaan. pakketje vouwenBak ze ± 15 minuten op de hete barbecue, iets langer bij hele dikke moten of een nogal uitgeblust vuurtje.

TIPS:
• Neem groentegarnituur dat snel gaar is. Denk ook aan lenteui, champignons, flinterdunne reepjes paprika. Boontjes, preiringen en wortelreepjes zijn ook lekker, maar die moeten eerst even een paar minuten worden geblancheerd in kokend water.

• Variant: vervang de kerstomaatjes door van die lekkere halfgedroogde tomaatjes op olie. Wat kappertjes erbij is ook fijn. Of olijfjes, om het helemaal mediterraan te maken.

• Laat vooral iedereen aan de gammele kampeertafel zelf z’n eigen pakketje openvouwen, dan komen de heerlijke geuren vrij.

• Alweer thuis? Het kan ook in de oven. Kwartiertje op 200 graden.

Dit was de zevende en voorlopig laatste aflevering van Koken met Karin op de camping. Terug naar aflevering 1 (pasta), 2 (chili), 3 (couscous), 4 (rijstsalade), 5 (vispannetje en tortilla) en 6 (krieltjessalade). Vanaf volgende week zaterdag ga ik in de krant weer verder met mijn antipakjesrecepten.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Boerenkaasfondue

Ovenschotel met croissants

Kip tandoori

Vorig bericht: « Aperol Spritz
Volgend bericht: Kookboek Gehaktballen »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN