• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

23 september 2013

Restaurant Ricardo’s in Odeon

ricardo's in odeonNouveau ruig is het helemaal, ook in het vernieuwde restaurant van het Amsterdamse Odeon. En daarmee bedoelen we niet de schrikbarend betatoeëerde chef Ricardo van Ede zelf, maar zijn stijl van koken, die ‘puur en ruig’ belooft te zijn.

Theedoeken
Het souterrain waar het restaurant Ricardo’s in Odeon huist is grondig verbouwd. De vrij lage ruimte, vooral bij binnenkomst, is optisch ruimer gemaakt door tussen de eeuwenoude plafondbalken spiegels te monteren. De tafels zijn lekker groot en van stoer hout. De servetten komen in de vorm van grote geblokte theedoeken, met voor elke gast alvast een robuust Opinel-mes. Tot zover het ruige gedeelte.

Varken
Op de vloer staat de omtrek van een varken getekend, het restaurantlogo is een vrolijk dartelend varkentje en het lekkere brood gaat vergezeld van een schaaltje reuzel. ricardo's in odeonDe rest van de avond echter geen varken meer gezien, of het moeten de chocoladebiggetjes zijn na afloop.

Geroezemoes
De akoestiek is helaas problematisch; het blijkt de hele avond erg moeilijk om elkaar te verstaan door het allesoverheersende geroezemoes en na afloop sta je met tintelende oren buiten. Misschien zou een akoestisch expert met wat gordijntjes en stukjes schuimrubber daar nog eens naar kunnen kijken?

Kurk
Het personeel is zeldzaam charmant en vriendelijk, maar moet er kennelijk nog een beetje inkomen. Het duurt allemaal nogal lang, er wordt op enig moment gevraagd ‘of we de snoekbaars nou al gehad hadden of niet’, terwijl de buurvrouw dat gerecht juist twee keer achter elkaar ontvangt. Als we voorzichtig melden dat de wijn kurk bevat, komt er na kennelijk overleg achter de schermen een nieuwe ober aan tafel – ‘U had een vraag over de wijn?’ – om ons vervolgens te vertellen dat het een biologische wijn is, ‘die smaakt altijd wat nadrukkelijker’, waarna we enigszins geïntimideerd nog maar eens een slokje proberen. Sorry ober, maar hij heeft heus écht kurk, neem ons niet kwalijk…

Puur
Maar! In een restaurant kom je om te eten. En dat is simpelweg voortreffelijk. Niks ruig, maar juist subtiel, met aandacht voor detail, zonder gefrut met streepjes, dotje, gelletjes, schuimpjes of moussejes. Puur dus, met steeds maar een klein aantal smaken op het bord die elkaar versterken. En dan ook nog in mooi uitgedachte porties die je steeds nét naar één hapje meer doen verlangen.

ricardo's in odeon Kalfstong met granny smith en knolselderij.

 

ricardo's in odeonPistache-’sponsbrood’ met geitenkaas, champignons en parmezaan.

 

ricardo's in odeonSnoekbaars met pompoen, kastanje-appelstroopschuim en truffel.

 

ricardo's in odeonEend met topinambour, artisjok en olijven.

 

ricardo's in odeonChocolademousse met kersenijs en dit keer een zoete versie van die pistache-spons.

 

ricardo's in odeonEn voor toe thee van een kleine theekaart met bijzondere soorten van Betjeman & Barton, en dus die chocobiggetjes.

Kortom: de logistiek en akoestiek moeten in dit nieuwe restaurant nog even uit de kinderziektes, maar het eten is beslist een aanrader.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Truffeldiner bij De Compagnon

Spaans kookboek Pizarro

Oesters eten bij Holland Casino

Vorig bericht: « Chocoladetaartjes met mango
Volgend bericht: Wortelsalade met cashew »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN