• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

7 december 2013

Andijviestamppot anders

Al die vrolijk-woeste stamppotten in het gisteren besproken Grote Stamppot Boek ten spijt, hebben de paarse stamppot-ufo’s, het onderzeestamppotmonster, de driekleurensorbetstamppot, ja zelfs de stamppotloempiaatjes het uiteindelijk moeten afleggen tegen good old andijviestamppot. Alleen dan niet met worst, maar met een snoezig vogelnestje met eitjes. Daarmee heet ‘ie meteen ‘Voorjaarsstamppotje’ maar ik ben zo vrij geweest om dat finaal te negeren.stamppot andijvie

Nodig voor 4 personen:
500 g kruimige aardappels
500 g andijvie
20 ml volle melk
klontje roomboter
4 eieren
400 g geraspte oude kaas
zout & peper
nootmuskaat

Vogelnestjes: Oven voorverwarmen op 190°C. Leg bakpapier op een bakplaat en strooi de geraspte kaas erop in de vorm van vier grote cirkels. Mijn tip: maak een mix van kaas, parmiggiano reggiano gemengd met goudse, of zelfs wat komijnekaas is heerlijk. Schuif de bakplaat in de oven en bak 6-9 minuten tot de kaas gesmolten is en een beetje verkleurd. Haal uit de oven, laat ietsje afkoelen en hevel dan over over op 4 ondersteboven gezette bolle kommetjes. Druk voorzichtig aan en laat helemaal afkoelen.

Stamppot: Aardappels schillen, in vieren snijden, wassen, met water en zout opzetten en gaar koken in 15-20 minuten. (Kook intussen de eieren 5 minuten, laat schrikken in koud water en pel). En snij de andijvie fijn. Giet de aardappels af en stamp fijn met boter en melk. Mijn eigen tip: laat (ietsje meer) melk en boter smelten in een steelpan: warm mengt het nog beter met de aardappelen en houdt het de boel ook lekker heet, zodat de rauwe andijvie mooi slinkt. Schep de andijvie erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Serveren: Leg op elk bord een bergje andijviestamppot en een kaasnestje met daarin een ei.

Dit recept komt zoals gezegd uit het Grote Stamppot Boek, lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Vleesvervanger Tomeato Cordon Rouge

Salade van pastinaak en knolselderij

Pompoensoep van een ander

Vorig bericht: « Het Grote Stamppot Boek
Volgend bericht: Echte warme chocolademelk »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN