• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

31 januari 2014

Pasta met makreel en venkel

Luxeproblemen, altijd lastig. Wat moet je nou met een doos vol eet- en drinkgerelateerde producten van een heel aardig PR bureau waarvan je de helft het liefste meteen zou wegkieperen? Maar dat doe je niet, want een gegeven paard en zo. doos Kroon op het WerkEn ergens op de wereld is er vast een lactose-intolerant iemand heel blij met pakken notenmelk, ook al zit er slechts 2,5% noot in. Alleen, hoe vind ik die? amandelmelkOf is er iemand die een moord zou doen voor een fles oranjebruine jenever. Of je zult maar net zitten te springen om een koffiemok met een foto erop van stoere vissers. Of een plastic knijpfles voor vinaigrette die bestaat uit 37 onderdelen die je allemaal los moet schroeven als je hem schoonmaakt, terwijl een gewone vinaigretteknijpfles gewoon bestaat uit fles en dop, maar dat vinden sommige designers kennelijk hun eer te na, gewoon een handig ding met zo weinig mogelijk onderdelen, die je toch alleen maar kwijt raakt. Enfin. Ik draaf door.

Mijn huis is al mudvol en meneer Koken met Karin is onverbiddelijk: iets erin betekent iets anders eruit. Tenzij je het op kunt eten. Gelukkig zat er ook een versgerookte makreel in de doos. Die werd hier ronduit met gejuich ontvangen. En mocht meteen door de bijgeleverde penne van Saclà, want die doen kennelijk tegenwoordig ook aan pasta. Met een verse mango uit de doos toe, was het een prima maaltje.
pasta venkel makreel
Pasta met makreel en venkel voor 2 personen:

Haal de makreel van de graat en uit z’n vel. Eet de helft met wat pittige mayo op een boterhammetje voor de lunch. Verdeel de rest in kleine plukjes en hou apart.

Snij 1 venkelknol in fijne reepjes, zo goed en zo kwaad als dat gaat. Blancheer 2 minuten in kokend, gezouten water, laat uitlekken. Economische types hergebruiken dat water trouwens om er de pasta (200 g penne) in beetgaar te koken. In dat geval de venkel niet afgieten door een vergiet, maar eruit vissen met een schuimspaan. Fruit intussen in een hapjespan in wat olijfolie een gehakte knoflookteen. Voeg er een half pond gehalveerde kerstomaatjes aan toe en laat even meebakken. Doe de uitgelekte venkel erbij en maal wat chilivlokken uit zo’n molentje erboven. Blus af met een klein scheutje droge witte wijn en laat op zacht vuur sudderen tot de pasta klaar is. Schep de uitgelekte pasta bij de venkel, doe de plukjes makreel erbij en schep alles goed door elkaar. Nu begrijp je waarom ik voor dit alles een hapjespan adviseer. Proef op zout en peper. Ten slotte in borden scheppen met nog wat van dat frisse venkelgroen erover, dat je uiteraard had bewaard bij het snijden van de venkel, maar dat had ik beter helemaal bovenaan dit stukje kunnen zetten.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Gerookte makreel

Ceviche van makreel

Oosterse makrelen

Vorig bericht: « Lasagne met pompoen en appel
Volgend bericht: Stoofpeertjespudding »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN