• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

29 mei 2018

Niçoise met boontjes en makreel

Eindelijk. De laatste dag van de sperziebonenweek! Sperziebonen in de Salade niçoise is heel gewoon, maar het hoort eigenlijk met tonijn. Maar ik liep bij de visboer toevallig tegen een gerookte makreel aan, en toen was er geen houwen meer aan. Ik vind gerookte makreel zo’n beetje de lekkerste vis die er is. En bovendien is de tonijn overbevist, dus ik was per ongeluk ineens nog duurzaam bezig ook. En het bleek heel goed te werken, makreel in de niçoise! Puristen kijken maar even de andere kant op.

Maak een combi van slablaadjes, losgepeuterde stukken makreel, tomaat (ik deed drie kleuren kerstomaatjes), dunne ringen van rode ui. Klop met een garde een dressing van een eidooier (rauw, ja, dat geeft een heel fluwelig resultaat) plus Dijonmosterd, wat azijn, zout, peper, flinke scheut olie. Meng er tenslotte wat gehakte peterselie door (of iets anders groens). Kook de sperziebonen beetgaar en hussel ze afgegoten en wel meteen door de saus. Verdeel ze dan over de salade. Lekker met een gepocheerd ei en wat brood erbij om al die saus lekker op te kunnen vegen van je bord.

Dit was de laatste aflevering van de sperziebonenweek. Niet dat ik uitgekeken ben op sperziebonen, maar de berg bonen was op. Zie ook:
• Kokosballetjes met kerrierijst en sperziebonen
• Caesar salade met sperziebonen
• Zalm met mierikswortelsperziebonen
• Lauwwarme salade met biet, sperziebonen en zoete aardappel
• Paddestoelenpasta met sperziebonen

Ik hoop dat je geïnspireerd bent geraakt om zelf ook eens wat meer te variëren met sperziebonen, en van de weeromstuit ook met andere groente, want daar werkt het principe van ‘blijven variëren’ natuurlijk precies hetzelfde mee. En anders kun je altijd terecht in mijn groentekookboek Slim zónder pakjes & zakjes. Dat draait helemaal om groente steeds op een andere manier, waarbij je tegelijkertijd meteen alles opmaakt wat je hebt.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Boekoe Kita Green

Provençaalse groentetaartjes,

Kersttoetjes

Vorig bericht: « Paddestoelenpasta met sperziebonen
Volgend bericht: Eten op z’n Europees »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Vega zónder pakjes & zakjes € 26,99
  • Cover De makkelijke keuken De makkelijke keuken € 24,99 € 15,00
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN