• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 maart 2014

Kip met citroen en koriander

(4 personen)

Bereiden: 15 minuten
In de pan: 60 minuten

Een heel eenvoudig kipgerecht, maar wel geraffineerd door de saffraan en de gepekelde/ingemaakte citroenen. Die kun je kopen bij Turkse/Marokkaanse winkels of op de markt. Er wordt gevochten om de goudgele saus, die heerlijk is om wat knapperig Turks brood in te dopen.

Nodig:
4 kippenpoten of 8 drumsticks
2 grote uien
3 gepekelde citroenen (Turkse/Marokkaanse winkel)
1 duimpje verse gember
saffraan (plukje draadjes of mespunt poeder)
1 bosje verse koriander
30 g boter scheut olijfolie
zout & peper uit de molen

  1. Snipper de uien.
  2. Laat de boter met een scheutje olijfolie smelten in een grote braadpan.
  3. Bestrooi de kip met zout en peper.
  4. Bak in de pan op vrij hoog vuur in een paar minuten rondom mooi goudbruin. Schep uit de pan en bewaar op een schoon bord.
  5. Voeg indien nodig een extra scheutje olie toe aan de pan en fruit de ui op laag vuur zachtjes 5 minuten met de geraspte gember.
  6. Doe de kip er weer bij.
  7. Giet er zoveel water bij tot de kip voor 3/4 onder staat (± 400 ml).
  8. Doe de saffraan en nog wat zout en peper erbij.
  9. Hak de koriander grof en voeg toe.
  10. Laat met deksel op de pan op laag vuur 60 minuten sudderen tot de kip gaar is.
  11. Snij in de tussentijd de citroenen in vieren en snij het bremzoute vruchtvlees eruit, zodat je alleen de zachte, aromatische schil overhoudt.
  12. Snij die schil in dunne reepjes en laat die de laatste 10 minuten meetrekken in de pan.

Serveren:
Met even in de oven knapperig gemaakt Turks brood en een frisse groene salade.

TIP:
Je kunt de saffraan eventueel ook vervangen door een theelepeltje koenjit/kurkuma voor een mooie goudgele kleur.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

saltimbocca

Saltimbocca alla romana

Charlottetaart met mango

Kersttoetjes

Vorig bericht: « Kookboek Honestly Healthy
Volgend bericht: Kip Kiev »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN