• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

28 mei 2014

Pastinaakfriet

Wat kiest een mens voor frietrecept uit het gisteren besproken frietkookboek Alles over Friet? In het boek staan vooral niet-aardappelfrietrecepten, dus het werd er eentje met pastinaak. Eigenlijk wilde ik die met meiraap doen, maar ondanks dat het mei is, had de groenteboer ineens geen meiraap, of meiknol zoals ze ook vaak genoemd werden. Toen werden het de pastinaken op dezelfde pagina, want beide recepten zijn met vijfkruidenpoeder, en dat had ik toevallig wél in huis. Alleen gaat het meiraapfrietrecept uit van roosteren in de oven en het pastinaakfrietrecept van frituren. En daar had ik even geen zin in met een toevallig net schoongepoetste keuken. Maar als meiraapfriet in de oven kan, dan kan pastinaakfriet dat toch ook? Dus ik ben zo vrij geweest om de twee recepten door elkaar te husselen. De aanbevolen druivenpitolie uit het recept had ik dan weer niet, dus dat werd gewone olijfolie.pastinaakfriet3

Nodig voor 4 personen:
5-6 middelgrote pastinaken (of meiraap dus)
scheut olijfolie (of druivenpitolie)
1 theel vijfkruidenpoeder
fleur de sel
peper uit de molen

Oven voorverwarmen op 180 °C. Schil en was de pastinaken. Snij in lange, vrij dikke plakken en daarna in staafjes. Pastinaken zijn schuine wortels, dus dat wordt even sjoemelen want helemaal recht krijg je ze natuurlijk niet. pastinaakfrietHet recept doet ze nu in eerst nog een kom, maar dat vind ik te veel afwas worden, dus ik kieperde ze rechtstreeks op een met bakpapier beklede bakplaat. Olie, vijfkruidenpoeder, peper en zout erover en husselen maar. En vooral goed uitspreiden, anders gaan ze sudderen in plaats van roosteren.pastinaakfrietBak ± 15 minuten in de oven, of (in mijn geval) een stuk langer. Ze moeten hier en daar een geblakerd randje hebben, dan zijn ze het lekkerst.

P.S. Schrik niet van de geur die uit de oven komt. Door het vijfkruidenpoeder lijkt het alsof je speculaas aan het bakken bent. Uiteindelijk komt het in de smaak niet zo heel sterk terug. Verwacht trouwens geen stevige friet, dat gaat niet lukken met pastinaak, het blijven vrij slappe staafjes. ‘Lekker!’ vatte meneer Koken met Karin het zoals altijd treffend kort maar krachtig samen, ‘maar geen friet.’

Dit recept komt zoals gezegd min of meer uit het boek Alles over Friet, lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Thaise vispakketjes

Gezond wokrecept à la Sophie Dahl

Mangochutney

Vorig bericht: « Kookboek Alles over friet
Volgend bericht: Kookwekker »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN