• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

7 juli 2014

Culinaire wereldreis (1): Frankrijk

camping-KmK5NWVorig jaar stuurde de redactie van Trouw me de hele zomer naar de camping. Niet echt mijn kopje thee, maar mijn gemopper verdween alras, sterker nog, ik kreeg er zowaar zelfs lol in. Al was het maar vanwege de vele bemoedigende lezersreacties. Zo veel, dat ik dit jaar geheel uit mezelf opperde om wederom tijdens de zomerserie te gaan kampeerkoken. Maar nee, de redactie had een nog beter idee, ik mocht op wereldreis. Kijk, dat noem ik nog eens promotie.

koken op reisDe komende acht weken vindt u mij dus niet meer hannesend met een tentje en een primusje, maar met mijn rolkoffertje zoevend over de aardbol, overal koekeloerend in de kookpotten om u vervolgens te kunnen bijpraten over de klassiekers van de verschillende continenten. Alleen voorzag het redactiebudget helaas niet in een vliegticket-rond-de-wereld, dus het blijft bij een virtuele reis. Maar ik ga mijn virtuoze best doen om ook de thuisblijvers een algeheel wegweesgevoel mee te geven.

We beginnen een beetje rustig, dicht bij huis, in ons sinds jaar en dag favoriete vakantieland: Frankrijk. Zijn ze er nog? De Nederlanders die zuidwaarts trekken met een kofferbak vol Hollandse piepers, blikken Struik en pakken hagelslag? Nee toch zeker? When in Rome, do as the Romans do. Dat geldt zeker voor Frankrijk, waar de keuken zo rijk is, dat je er in een paar vakantieweekjes echt niet op uitgekeken raakt. De Fransen zelf immers ook niet.lyon

In deze eerste etappe neem ik u mee naar wat met kenmerkende Franse bescheidenheid de gastronomische hoofdstad van de wereld genoemd wordt, Lyon. Dat blijkt bij een bezoek niet eens overdreven. De hometown van Paul Bocuse heeft de grootste Michelinsterrendichtheid van Frankrijk, telt daarnaast nog eens ontelbare niet-besterde etablissementen en is rijk aan lekkere winkels en pittoreske marktjes. De cuisine lyonnaise is dan wel geen lichte kost, noch geschikt voor vegetariërs, maar je kunt je buik er gelukzalig rond eten. Al zal lang niet iedereen gecharmeerd zijn van lokale favorieten als andouillette (worst van varkensingewanden) en tablier du sapeur, het schort van de brandweerman, dat een plak runderpens blijkt, vermomd als wienerschnitzel.

Maar wat gaan we nu koken? Morgen volgt het recept voor Coq au Vin.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Moederdagkookboekkadotip

Franse shakshuka

Wereldgerecht Frankrijk: Coq au vin

Vorig bericht: « Sirop de thé Betjeman & Barton
Volgend bericht: Wereldgerecht Frankrijk: Coq au vin »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN