• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

10 augustus 2014

Tip Reims: Le Boulingrin

boulingrin-logoZoek je nog een eettip in Reims? Toevallig logeer ik daar vaak in de buurt, in het door pruimenbomen omgeven vakantiehuis van vrienden. (Nooit zelf een huis kopen in Frankrijk hoor, da’s een hoop gedoe. Je kunt beter vrienden uitkiezen met zo’n huis, dat werkt veel beter. Bovendien is het in andermans huis gek genoeg wél leuk om te grasmaaien en te hegsnoeien. Maar dit terzijde.) Enige nadeel van een huis in Noord-Frankrijk is dat het weer er niet noemenswaardig beter is dan bij ons. Maar daar hebben we iets op gevonden. Op regenachtige dagen volgt steevast het uitje naar Reims. Ja ook naar de fameuze kathedraal uiteraard, maar eerlijkgezegd vooral vanwege Brasserie Le Boulingrin.boulingrin2Een echte brasserie zoals je ze alleen in Frankrijk vindt. Met hoge plafonds, roodleren banken, glas in lood en überkeurig besloofde obers die aan tafel de steak tartare prepareren. Of zoals ze het zelf zeggen: ‘vaste salle style art déco, service rapide le midi, chaleureux le soir, les murs tapissés de fresque, le ballet des serveurs, pas de doute, c’est la vraie brasserie.’ En dat alweer sinds 1925.

Alleen, oh schrik! Ineens waren ze dicht. Een jaar lang, vanwege de verhuizing naar, zo nu blijkt, tien meter verderop. En nou is de locatie verdorie half zo leuk niet meer, want verdeeld over twee (veel kleinere) etages, wat een hoop minder reuring oplevert. le boulingrinWaarom o waarom nou toch? ‘Ah madame, on a été obligé’ verklaart de ober desgevraagd met een diepe zucht die een langdurig drama verraadt, waar ik niet verder naar durf te vragen. Toch hebben ze geprobeerd het interieur zo veel mogelijk mee te verhuizen. Gebleven zijn de tafels voorzien van plezierig oubollige placemats met getekende moppen erop, die je al knabbelend aan het standaard geserveerde aperitiefhapje (toastjes met rillettes) uitgebreid kunt bestuderen. Met een glaasje champagne erbij uiteraard want de streek indachtig is er een uitgebreide collectie voorhanden.boulingrin

En wat eet je daar dan zoal? In de zomer hebben ze natuurlijk niet die fijne plateaus met fruits de mer, dus dan wordt het altijd weer de Steak Tartare de Charolais 100% pur boeuf coupé minute et préparé à table. Er is ook een versie ‘mi-cuit’, oftewel even door de pan gehaald, maar die is uitsluitend en alleen bedoeld voor de enkele verdwaalde Amerikaanse toerist met smetvrees die niet beter weet.steaktartare

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kinderkookboek Lekker Opscheppen paperback

Nieuwe serie Masterchef

Oud-Hollandse Kruimelcake

Vorig bericht: « Zelfsluitende ijsblokzakjes
Volgend bericht: Culinaire wereldreis (6): Turkije »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN