(4 personen)
Bereiden: 15 minuten
In de oven: 25 minuten
Klassieke Franse eenpersoontoetjes met blokjes peer gehuld in een warm amandelbeslag. Plus een verrassend on-Frans vleugje gember. Kinderlijk eenvoudig om te maken, en dat kan prima al van tevoren.
Nodig:
2 vrij rijpe handperen
50 g suiker
50 g amandelpoeder (of zelf fijngemalen amandelen)
4 bolletjes stemgember
2 grote eieren
125 ml crème fraîche
2-3 eetl amandelschaafsel
1 eetl maïzena
wat boter om in te vetten
Evt. garneren: poedersuiker
- Oven voorverwarmen op 180ºC.
- Klop de eieren met een mixer los met de crème fraïche.
- Doe suiker, amandelpoeder en maïzena erbij en mix goed door elkaar.
- Snij de peren in kleine blokjes.
- Verdeel over 4 licht ingevette lage ovenschaaltjes(Ø 12 cm).
- Hak de gember in piepkleine stukjes en strooi over de peer.
- Giet het eimengsel erover.
- Bestrooi met amandelschaafsel.
- Zet in het midden van de oven en bak ± 25 minuten tot het eimengsel gestold is en de bovenkant mooi goudbruin.
Serveren:
Laat ietsje afkoelen, bestrooi desgewenst met poedersuiker.