(4 personen) / Vegetarisch
Bereiden: 10 minuten
In de pan: 20-25 minuten
In de oven: 15 minuten
Geitenkaas uit de oven afgezaagd? Niet met deze hartige perencompote erop. Ook heerlijk op een gewone boterham met Goudse kaas trouwens, of bij een karbonaadje.
Nodig:
4 plakken zachte geitenkaas
4 sneetjes brood
zwarte peper uit de molen
Evt. wat slablaadjes
Compote:
2 grote handperen
75 ml witte wijn
2 eetl citroensap
1 eetl suiker
4 takjes verse tijm
1 (vers) laurierblad
- Compote: Schil de peren en snij in kleine blokjes.
- Doe samen met de wijn, citroensap, suiker en laurier in een steelpan.
- Ris de tijm van de takjes en doe erbij. Schep alles door elkaar.
- Breng aan de kook en laat met deksel op de pan 20 à 25 minuten op laag vuur zachtjes sudderen tot de peer zacht en doorschijnend is.
- Geitenkaastoast: Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg de plakken geitenkaas op de boterhammen.
- Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat in het midden van de oven de kaas in ongeveer 15 minuten zacht worden en lichtjes kleuren.
Serveren:
- Verdeel wat (licht aangemaakte) sla over 4 borden.
- Leg de geitenkaastoasts erop.
- Lepel de (warme of koude) compote er bovenop.
- Maal met de pepermolen.