• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

24 september 2014

Freekeh

Wat heb ik nou weer aan mijn fiets hangen? Dacht ik toen er een pakje ‘Freekeh’ arriveerde. Is zeker ook weer zo’n nieuw hip dingetje. Nou, nee. Freekeh blijkt al eeuwenoud te zijn, in het Midden-Oosten weten ze er alles van. Als ik het goed begrepen heb is het groene (lees: onrijpe) tarwe die in de zon wordt gedroogd en dan geroosterd. Weer eens wat anders dan bulghur, couscous of quinoa, maar dan wel een stuk voedzamer. Al heeft het best iets weg van, eh, konijnenvoer. freekehNee, mijn eerste indruk was niet razend enthousiast. Het zag er naar mijn smaak iets te geitenwollensokkerig verantwoord gezond uit, maar ik was aangenaam verrast. Lekker spul, met een licht noot-achtige smaak en een flinke bite. Ik had geen flauw idee wat ik ermee moest doen, maar op de verpakking (van het Engelse merk Aritsan Grains, nu ook in Nederland te koop) stonden wat suggesties, en aan de hand daarvan heb ik deze lekkere vegetarische maaltijdsalade ermee gemaakt:

Freekeh- salade
Voor 2 à 3 personen

Zet 200 g freekeh (= 1 verpakking) op met 1 liter water, 1 theel zout en 1 eetl olijfolie. Breng aan de kook, laat dan 15 minuten op laag vuur garen. Afgieten en meteen een scheut olijfolie en een ferme kneep citroensap erdoor roeren, plus zout en peper. En dan ziet het er zo uit. Beetje kaal nog, maar dat komt goed.freekeh
Twee handjes kerstomaatjes van diverse kleuren (hoeft niet, maar is wel zo gezellig) doormidden gesneden erdoor. Dat kan gewoon zo, maar ik had de helft even een kwartiertje omhusseld met wat olie, peper en zout en in een hete oven gelegd, zodat ze half geroosterd waren. De combinatie geroosterde en verse tomaatjes maakte het net even wat spannender.
Verder nog een handje beetgaar geblancheerde en in stukjes gesneden haricots verts erbij die ik nog had liggen en een idem halve komkommer. Qua kruiden wat peterselie en basilicum en dan husselen maar. Tenslotte nog een gescheurd bolletje burrata erover, maar mozzarella of geitenkaas zou ook goed kunnen. Vrolijk, toch?freekeh

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Soesjes

Pavlova met banaan en zoute karamel

Vis met kruimelkorst

Vorig bericht: « Toetjes met peer en amandel
Volgend bericht: Griekse kofta? Nee, Turkse köfte »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN