Heb je al een agenda voor 2015? Omcirkel maar vast 1 februari met rode pen, dan geef ik een namelijk een culinair bakcollege in de intussen alweer driejarige zondagmiddagse Okura-lezingenserie georganiseerd door collega Onno Kleyn en zijn Academie Culinair Schrijven. Ter verhoging van de feestvreugde alsook educatie doe ik het dit keer samen met desembroodgoeroe Edwin Klaasen. Hij tackelt het bakken van brood, ik het bakken van de rest. Het wordt een memorabele alsook vrolijke middag, durf ik alvast te beloven.
De rest van het programma is ook al bekend:
15 februari 2015: Eetschrijver Gerrit Jan Groothedde die als het goed is tegen die tijd nog steeds weg is van de supermarkt.
22 maart 2015: Italianofiel Onno Kleyn over de ziel en zaligheid van de Italiaanse keuken.
29 maart 2015: wijnboer Daan van Dijkman (Marotte Vins in de Ventoux) vertelt over, het zal niemand verbazen, wijn maken.
Praktische informatie:
Locatie: Hotel Okura Amsterdam
Tijd: de colleges duren van 16.00 uur tot 18.00 uur met daaraan voorafgaand koffie/thee met wat lekkers en achteraf een glaasje wijn. Aansluitend kan er (tegen meerprijs van € 36,00 pp ex drank) ook nog gezamenlijk gedineerd worden bij Okura’s Serre Restaurant (met Bib Gourmand).
Prijs: Normaal € 24,50 bij inschrijving vooraf (€ 27,50 aan de zaal). Er is ook een passepartout voor 4 lezingen tegelijk (€ 75,00). Voor abonnees van mede-organisator de Volkskrant geldt een korting.
Bezoekers van dit blog komen in aanmerking voor het Koken-met-karin-kortingstarief van € 20,00 per lezing (de mijne of een andere), vermeld dan op de bestelpagina de code kokenmetkarin2015 (geen hoofdletters).