• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

12 november 2014

Zadina’s Kitchen

Naast alle boxen, kratten, tassen en dozen was er kennelijk ruimte voor nóg een thuisbezorgzelfkookmaaltijdpakketservice. ‘Maar deze is Ottolenghi-achtig en Voedselzandloper en met véél groente’, zei de mevrouw die belde of ik het gratis wilde uitproberen. Tuurlijk. Veel mensen vinden dit een uitkomst want boodschappen doen is een crime en elke dag verzinnen wat je nou weer moet eten zo mogelijk nog erger. Ik heb daar niet zo’n last van, integendeel. Dus die diensten zijn aan mij niet echt besteed, maar ach, een doos gratis eten: zo komt splinter door de winter. Zo ben ik dan ook wel weer.zadina's kitchen

Strategisch om 18.30 uur arriveerde de doos van Zadina’s Kitchen met daarin ingrediënten en recepten voor twee maaltijden voor twee personen. Eerste indruk: vooral heel veel doos. Op de website staat: “We hebben ons ten doel gesteld om voor 75% biologisch te worden, kijk je naar bijvoorbeeld kip, dan kiezen wij voor biologisch, of voor ‘drie sterren beter leven’ of een daarmee vergelijkbare kwaliteit.” Zelf koop ik altijd vrije-uitloopeieren en biologische kip, dat is het mínste wat je als consument kunt doen voor dierenwelzijn, maar deze eieren zijn van het goedkoopste massasoort (klasse 3, kooi-eieren, niet eens scharreleieren) en op de kipfilet staat ‘boerderijkip’, wat rustiek klinkt, maar geen officieel keurmerk is, al claimt de kippenboer zelf dat het overeenkomt met ‘een ster beter leven’. Da’s sowieso nog geen drie. Nog even een aandachtspuntje voor de organisatie, lijkt me zo.

Maar hop, eerst aan de Shakshuka met venkel en za’tar, klaar in 25 minuten. Leuk, ik ken het gerecht alleen in de uitvoering met paprika. shakshuka paprikaKeurig recept-A4tje erbij, inclusief wat uitleg over het gerecht. Ui en venkel in de grootste koekenpan. Altijd een logistiek dingetje, maar gelukkig, het slinkt, zij het dat ik er wat langer over doe dan in het recept, want halfgare venkel lijkt me niet lekker. Shakshuka zadina's kitchenVolgens het recept moeten er zes eieren in, al staan er maar vier op de foto. Maar wacht even, dat zijn dus drie eieren per persoon, is dat niet wel erg veel? Toch maar vier gedaan. Het venkelzaad moet gekneusd en komt daarna in het recept helaas nooit meer terug. Op goed geluk doe ik het dan maar samen met de tomatenblokjes in de pan. Shakshuka zadina's kitchenAltijd lastig: eieren garen. Het geel wil wel, maar het wit niet, terwijl je het natuurlijk andersom wilt. Toch maar wat langer in de pan dus. In krap 39 minuten is het gerecht uiteindelijk klaar. Mijn foodstyling, belichting en algehele fotografie haalt het niet bij die van het recept, helaas. Maar dat ligt aan mij, uiteraard.shakshuka zadina's kitchenOh ja, grappig: het groen van de venkel was bedoeld als garnering, maar is in dit geval non-existent. Gelukkig had ik nog wat bieslook paraat. Maar wacht even, moet er niet wat knapperig brood bij om de saus op te deppen? O nee, dat mag niet van de Voedselzandloper. Bovendien is er überhaupt geen noemenswaardige saus.shakshuka zadina's kitchen

Smaakt het? Tja. Beetje flauw. De venkel toch nog net iets te veel bite. En vooral te weinig sauzig/smeuïg. Al weet ik nu wel weer waarom ik venkel liever rooster in de oven. Ga ik dit nog een keer maken? Ik denk het eerlijk gezegd niet. Maar in de doos zit ook nog Kip Korma!

Conclusie: leuk initiatief, vooral door het gebruik van allerlei specerijen ( hoewel bij lange na niet zoveel als Ottolenghi). En zoals voor al dit soort boxen, kratten, tassen en dozen geldt, ik juich van harte toe dat mensen op deze manier de smaak weer terugvinden van zelf koken, van gewoon verse ingrediënten in een pan doen, zonder pakjes en zakjes. Zadina belooft avontuurlijke recepten met een Mediterrane twist, bij uitstek geschikt om tussen alle pastaatjes en stamppotten door je kookrepertoire uit te breiden

Dit gezegd hebbende is het natuurlijk wel aan de prijzige kant. Bij de supermarkt om de hoek kwam ik voor precies dezelfde ingrediënten voor deze twee maaltijden uit op € 13,00, terwijl het pakket € 35,50 kost. Maar dat is dan wel inclusief recept en thuisbezorgen. Nog best knap dat ze het ervoor kunnen doen, maar ik besteed die ruim twee tientjes liever aan nóg meer lekkere kwaliteitsingrediënten. Enfin, eenieder maakt zijn eigen keuzes. Vrienden van mij hebben sinds hun abonnement (op een concurrerende firma overigens) ineens twee kooklustige zoontjes erbij die elke avond willen meehelpen. Kijk, da’s ook wat waard.

Naschrift: Intussen ook de Kip Korma geprobeerd, die bleek juist flink pittig en beviel goed. Al zou ik hem zelf voor de balans (maaltijdhoeveelheid en tegenwicht voor de pit) met rijst serveren.Kip korma

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Antipakjesavond: shakshuka

Thaise shakshuka

Shakshukasoep

Vorig bericht: « Culinaire Colleges 2015
Volgend bericht: Boekalicious »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN