• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

16 december 2014

Meringuemix uit een pakje

Het is om gek van te worden. Ben ik al maanden bezig om het fenomeen ‘meringuemix’ van Jumbo aan de kaak te stellen, komt nu ook Dr. Oetker met een meringuemix, pardon ‘mix voor meringue’. Whatever. Het blijft onzinnig. Net zo onzinnig als knetterharde winterbonken verkopen onder de naam ‘aardbeien’ en pakjes gevuld met louter suiker verkopen als ‘merenge’. Wat overigens kennelijk wéér iets heel anders is dan die Zuid-Amerikaanse dans de merengue. Enfin, spellen is ook een vak.meringue mix jumbo “Thuis zelf meringue maken is nu heel gemakkelijk !“ jubelt het Oetkeriaanse persbericht. Kennelijk zijn er mensen die denken dat meringue maken voorheen heel moeilijk was. Zal ik het daarom nog een keertje kort maar krachtig uitleggen?

Eiwit kloppen met suiker. Dat is alles.

Is het écht zo simpel? Ja, het is echt zo simpel. Maar pakjesmakers zijn gehaaid genoeg om je te laten denken dat iets zelf maken altijd Heel Moeilijk En Tijdrovend is. Maar gelukkig is daar dan dus het reddende pakje! “Verrassend makkelijker voor iedereen,” jubelt de Dr. verder. ”Met deze handige mix kun je je eindeloos uitleven met schuimpjes, taarten en toppings. Creëer een feestelijke topping op een heerlijke lemon meringue taart. Of tover een fantastische pavlova op tafel waarmee je gegarandeerd de show steelt.”meringue mix dr. oetker Vooruit, ik leg het nóg duidelijker uit, want die show stelen, dat is een eitje hoor. Eiwit opkloppen tot zachte pieken, dan pas de suiker toevoegen en verder kloppen tot stijve pieken die niet meer wiebelen als je de mixer eruit haalt. De verhouding is gewoonlijk 40 à 50 gram suiker op 1 eiwit. Zelf zweer ik bij basterdsuiker, dat lost net wat mooier op dan kristalsuiker. Poedersuiker kan trouwens ook. Er zijn mensen die er nog een lepeltje maïzena en/of azijn bij doen voor de stabiliteit, maar dat maakt voor kleine meringues of lemonpie-topping sowieso niet uit, en bij grote pavlova’s, ach, maakt het ook niet héél veel verschil, is mijn ervaring.

Had Jumbo nog de euvele moed om € 2,79 te vragen voor een pakje gevuld met uitsluitend suiker en 1 vel bakpapier (nog wel zelf eiwit toevoegen!), Dr. Oetker heeft ‘al’ meringuemix voor € 1,89. Maar hoe je het ook wendt of keert: het blijft een hoop geld voor gebakken lucht. Lieve mensen, trap daar toch niet in!meringue mixGa gewoon zelf aan de bak. In mijn Handboek Oven staat op blz 146 een oersimpele citroentaart met meringueschuim. Online heb ik hier mijn recept voor pavlova met banaan en zoute karamel of het recept voor kleine meringues met fruit. Nu zou ik ze niet met zomerfruit doen, uiteraard, in tegenstelling tot wat al die kerstsupermarktmagazines nu promoten (zucht), maar liever met ananas, mango, papaja, passievrucht, (stoof)peer, mandarijn, (bloed)sinaasappel, banaan, granaatappel, et cetera, et cetera.meringue

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Mug cake – maar dan heel anders

Tropische cake

Verwenbrownies #nopakjes

Vorig bericht: « Feestdessert: Bûche de Noël
Volgend bericht: Kerstkoekjes bakken »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN