• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

4 februari 2015

Kliekjes: chili-sin-carne-soep

Wat doe je met een eenpersoonsrestje chili? Soep van maken middels de wonderbaarlijke vermenigvuldigingstruc. Ik zit nog volop in de kliekjes-inspiratieweken, dus ik heb weer een ideetje voor je. Thuis uitgeprobeerd en zeer goed bevallen. Want dat is de truc met kliekjes hè: niet opwarmen en twee dagen achter elkaar hetzelfde eten maar transformeren in iets anders. Zodat je er weer helemaal trek in krijgt.chilisoep kliekjes

Ik vulde mijn restje chili sin carne (maar con carne had ook gekund) aan met een flinke plens water (nee, niet eens bouillon, de chili had genoeg smaak van zichzelf) en 4 in stukjes gesneden, tikje mottige tomaten. Wat bliktomaten kan ook. En nog een handje peterselie, met stelen en al, want dat had ik ook nog liggen en peterselie geeft altijd smaak. Nu even laten pruttelen onder een deksel, het hoeft niet lang, als de tomaten maar goed gaar zijn (lees: uit elkaar vallen). Een bonkje bloemkool had ik ook nog, die verdeelde ik in hele kleine roosjes, husselde om met wat zout, peper en olijfolie en liet in de oven op 200 graden (zonder voorverwarmen) 20 minuten roosteren. Of net zo lang tot ze beetgaar zijn met hier en daar een gezellig geblakerd randje. Dit kan uiteraard allemaal terwijl die soep staat te pruttelen.

Dan de soep pureren in de blender. Het wordt een dikke maaltijdsoep, als je het dunner wilt gewoon wat extra water erbij. Oh, ik vergeet bijna te zeggen: ik hield een paar flinke lepels achter die niet gepureerd werden. Die strooide ik later over de soep, voor wat extra structuur. Proef de soep op zout en peper. Ondanks dat verdunnen met water is het wonderbaarlijk hoeveel smaak een soep kan hebben als je chili van oorsprong lekker pittig was. Giet in borden of kommen. Strooi de bloemkoolroosjes erover. Lekker met nog wat verse koriander (of als je daar niet van houdt: peterselie) over.

Da’s trouwens ook meteen iets om te onthouden: hoe meer ingrediënten je pureert tot soep, hoe bruiner het geheel. Niet altijd even appetijtelijk. Dat los je op door er altijd iets op te strooien in een liefst contrasterende kleur. Zoals in dit geval iets groens en wits. Maar kijk even in je eigen koelkast wat je nog hebt liggen.

Was het je al opgevallen? Ik heb de laatste tijd extra veel aandacht voor kliekjes. Zoek op recepten met kliekjes.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Röstirondjes met spek en ui

Hertenbiefstuk met stamppot

Asperges van Ottolenghi

Vorig bericht: « Chili sin carne
Volgend bericht: Pasta met zalm & spinazie »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN