• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

13 september 2016

Zuid-Italiaanse restaurantweek

Vergeet die ordinaire pasta’s en pizza’s, dit is hogeschooleten. Pure smaken, perfect uitgevoerd en uiteraard voorzien van in dit geval uitsluitend Siciliaanse wijnen. Nu had ik als bonus ook nog de nieuwe Italiaanse Ambassadeur als tafelheer, de heer Andrea Perugini die keurig door iedereen met ‘Excellenza’ werd aangesproken, maar die gelukkig heel benaderbaar bleek. Hij vertelde tal van vrolijke anekdotes over zijn wereldwijde omzwervingen, zoals een kookwedstrijd die hij organiseerde voor ambassadeurs in Vietnam, waarbij de Duitse ambassadeur er verdorie dankzij een Apfelstrudel met de hoofdprijs vandoor ging. En hij blijkt bovendien getrouwd met een Nederlandse, dus naast een bescheiden mondje Nederlands is hij ook bekend met stamppot andijvie. Iets waar nota bene Roberto Payer, directeur at large van het Hilton, mijn tafelheer aan de andere kant, ineens een lyrisch betoog over ging houden. Het was ronduit een memorabele avond.

Ik ben normaalgesproken al blij met mijn werk, maar op dit soort momenten helemaal. En dan te bedenken dat ik nota bene nog nooit op Sicilië ben geweest, al is het eiland na deze culinaire ontdekkingsreis met stip gestegen op mijn To Do-lijstje.

Wat stond (en staat) er op het menu?
Een beeldschone platte uitvoering van een octopus (“Nóóit carpaccio noemen!” brieste Payer waarschuwend naast mij, “dat hoort niet”) met een schuim van amandelen en dotjes citruscrème.

sicilia2

Toch een bordje pasta, maar wat voor een. ‘Con le sarde’ is een klassieke bereiding met sardientjes, rozijnen en pijnboompitten, met in de verte net een pittig tintje. Vaut le voyage.

sicilia3

Twee soorten hoofdgerechten, vlees of vis: lam in een zachtknapperig korstje van pistache met een torentje van zoetzure caponata-groente, of zwaardvisrolletjes met een salade van venkel en sinaasappel.

sicilia4

Alleen het toetje kon me wat minder bekoren: mierzoete cassata (“In Nederland noemen ze dat ijs, maar in Italië is het cake”) en juist te weinig zoete cannoli gevuld met ricotta. Of misschien leek het ineens zo on-zoet in combi met die marsepein, dat kan ook?

sicilia5

Ook een avondje Sicilië proberen? Je kunt kiezen voor 3, 4 of 5 gangen, variërend van € 37 tot € 55.
Reserveringen: www.robertosrestaurant.nl.

Hier staan alle 20 deelnemende restaurants. En via italiaansedagen.nl kun je ook reserveren.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Einde van het seizoen

Pasta met worst en ricotta

Pakjestest 1: Italiaanse spaghetti carbonara

Vorig bericht: « Minizza’s (kazige tomaatborrelhapjes)
Volgend bericht: Zout in soorten en maten »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN