Heel veel mensen zijn aan het vleesminderen, die trend dendert onvermoeibaar voort. Maar vis is er ook nog. Zelf ben ik enorm visliefhebber, en ik hoop dat er meer mensen zijn die wel zin hebben in een vissige kerst. In dat geval heb ik even mijn persoonlijke favorieten op een rij gezet. Allemaal feestelijk en kerstwaardig, en toch niet al te veel werk. Maar met een klein beetje moeite heb je wel meteen heel veel effect.
Mosselen in cocktailsaus
Een heerlijk snackgerecht, helemaal vooraf te maken. Weer eens wat anders dan die eeuwige garnalencocktail.
Urker vistaart
Is het geen plaatje? Eigenlijk speciaal bedoeld voor een groot gezelschap, en die heb je dit jaar niet. Maar hee, halveer de hoeveelheden en maak gewoon een kleintje. Ook lekker als borrelhap of bij de lunch.
Lila puree met coquilles
Een restaurantwaardig bordje met sint-jakobsschelpen en knapperig spek op een romige puree van truffelaardappelen en
Spaanse viscuisine
Kabeljauw uit de oven met een knapperig laagje van amandelen en chorizo. Plus olijven en een vleugje citroen voor extra Spaans feestgevoel. Lekker met geroosterde venkel .
Toetje: Bloedsinaasappelpudding
De betere groenteboer heeft ze alweer: knalrode bloedsinaasappelen. Maar met gewone sinaasappelen (of mandarijnen) kan het ook.
Wil je geen vlees, maar ook geen vis? Zie mijn relaxed vega kerstdiner van gisteren.
Verder nog deze week:
• Romantische kerst met z’n twee
• Doe-maar-gewoon-dan-doe-je-gek-genoeg kerstmenu