• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

8 december 2007

I love mijn slager

Belangrijk leermoment van het rundercollege van superslager Piet van den Berg: bouw een band op met je slager. De drietrapsraket tot succes, in dit geval lekker vlees, gaat als volgt. 1) Zoek om te beginnen een goede slager. 2) Ga vervolgens altijd naar dezelfde slager, niet steeds van de een naar de ander. 3) Laat de slager weten wat je wilt. Zo weet de slager wat je lekker vindt, en kan hij daar rekening mee houden. Bovendien is een slager ook maar een mens: aandacht vindt-ie leuk.

Ambachtelijk
Waren vroeger bijna alle slagers ‘ambachtelijk’, inmiddels is dat nog maar 20%. Slagers weten niet meer waar de koeien precies in de wei gestaan hebben, laat staan dat ze zelf slachten of hele dieren verwerken. De meeste slagers bestellen keurige vacuümverpakte kant-en-klaar-pakketten bij de slagersgroothandel en weten alleen nog het land van herkomst, want dat staat er tegenwoordig verplicht op vermeld. En de supermarkt ligt vol met kleine bakjes met te jong vlees dat weliswaar zacht is, maar vaak ‘vermalst en geprikt’ is, aldus de mopperende slagers op de slagersvakschool.

Hoop
Maar er is hoop. De slager die z’n eigen vlees kiest zit in de lift. En dat kan alleen dankzij kritische, geïnteresseerde consumenten die willen weten wat ze eten. En die belangstelling hebben voor smaak. Voor lekker. Voor bijzonder. Dus er ligt een schone taak voor u weggelegd, o waarde lezer!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Koken met Rob Baris

Proeverij kant en klaar

Knorr Vie wint retailprijs

Vorig bericht: « Zelf vlees rijpen
Volgend bericht: Het grote kliekjesboek »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN