• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

20 november 2009

Makkelijke Chinese noedelsalade

noedelpindaDit recept uit het gisteren besproken kookboek Veel lekkers uit China zal de Hollanders aanspreken. Met pindasaus! Voluit heet het gerecht Noedelsalade met kip en pinda’s. Auteur Ching-he Huang: “Koude noedelsalades worden ‘Liang-mein’ genoemd, wat ‘koude noedels’ betekent. Veel straatverkopers in China verkopen plastic zakjes met koude noedels, geraspte wortel, komkommer, taugé, bosui en chilipeper, royaal besprenkeld met pindasaus. Het zakje wordt afgesloten en stevig omgeschud voor je het meekrijgt met eetstokjes om de salade te eten.”

Nodig voor 2 personen
250 g (droog gewicht) gare dunne witte tarwenoedels
geroosterde-sesamolie
1 el lichte sojasaus
2 kipfilets (500 g)
flinke handvol ongezouten cashewnoten

Pindasaus:
1 el arachideolie
2 sjalotjes, fijngehakt
3 el grove pindakaas
1 chilipeper (zonder zaadjes), fijngehakt
6 el groentebouillon
3 el water

Opdienen met:
1 chilipeper (zonder zaadjes), fijngehakt
½ komkommer, zonder schil, in halve schijfjes
handje taugé
handje koriander
1 bosui, overlangs in repen

Meng de noedels met sesamolie en sojasaus en zet tot gebruik weg. Pocheer de kipfilets afhankelijk van de dikte in circa 10 minuten gaar. Giet ze af en rafel ze met de vingers uiteen. Rooster de cachewnoten in een droge koekenpan goudbruin. Hak grof.
Pindasaus: verhit een wok op hoog vuur en doe de arachideolie erin. Smoor de sjalotten in een minuutje glazig, roer de pindakaas en chilipeper erdoor en roerbak alles krap 1 minuut. Voeg bouillon en water toe en roer alles door elkaar. Draai als de saus kookt het vuur uit en giet de saus in een kom. Verdun evt. met wat water. Verdeel de noedels over 2 borden, stapel de overige ingrediënten erop met als laatste de stukjes kip. Sprenkel de warme saus erover. Bestrooi met cashewnoten en dien direct op.

Dit recept komt uit het kookboek Veel lekkers uit China, lees hier de recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Biologisch of niet biologisch?

In search of perfection

Aspergelasagne met ham en ei

Vorig bericht: « Veel lekkers uit China
Volgend bericht: KitchenAid »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN