• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 december 2011

Appel-hazelnootcrumble met honing-hangop

(4 personen)

Voorbereiden: 20 minuten (+ 1 nacht wachttijd)
Laatste moment: 5 minuten + 30 minuten in de oven

Hollands glorie op z’n elegantst: een ouderwets heerlijk yoghurttoetje gecombineerd met dampend warme appelcrumble.

Nodig:

1 liter yoghurt
2 appels
150 ml slagroom
1 eetl vloeibare honing
1 vanillestokje
3 eetl suiker
mespuntje kaneel
kneepje citroensap

Kruimeldeeg:
100 g bloem
55 g boter
50 g suiker
25 g fijngehakte hazelnoten

Avond van tevoren:

  1. Doe een natte doek in een zeef, doe hierin de yoghurt en laat afgedekt een nachtje uitlekken in de koelkast.

Van tevoren (bijv. ochtend):

  1. Maak met je handen of in de keukenmachine een kruimelig deeg van fijngehakte hazelnoten, bloem, boter en suiker.
  2. Schil de appels, snij in blokjes, schep er wat citroensap door tegen het bruin worden. Bewaar er een paar voor de garnering, meng de rest met 2 lepels suiker en een mespunt kaneel.
  3. Vul er 4 eenspersoonsovenbakjes mee en bedek met het kruimeldeeg. Bewaar in de koelkast.
  4. Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe in de slagroom. Zet terug in de koelkast.

Laatste moment:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de bakjes alvast uit de koelkast.
  2. Bak de crumbles in circa 30 minuten goudbruin.
  3. Klop de slagroom stijf met 1 eetl suiker, spatel de uitgelekte yoghurt en honing er voorzichtig doorheen.
  4. Vul 4 mooie glazen met de hangop, garneer met achtergehouden blokjes appel. Zet de crumble ernaast.

Wijntip:
Sauternes: dé zoete witte wijn uit de Bordeaux, van druiven die aangetast zijn door edele rotting (en ja, dat is superlekker!). Koop de beste die je kunt vinden en serveer rond de 8 °C.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Gado gado

Chocotartelettes met karamel

Gele courgettes

Vorig bericht: « Op naar Antipakjesavond (3)
Volgend bericht: Huisgemaakte filet américain »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN