Recente berichten

Citroenlimonadesiroop
Een kookboek maken, daar gaat een hoop tijd in zitten. Alles begint natuurlijk met recepten, maar die sprokkel ik niet in één keer bij elkaar, daar doe ik jaren over. Na een aantal boeken met vooral recepten voor het avondeten bleek ik zo langzamerhand een stuwmeer te hebben verzameld aan zoete ... lees verder...

Frittata met radijs en wortel
120 eieren, 7 kilo suiker, 30 pakjes boter en 6 pakken bloem; mijn boodschappenlijst paste maar net op een tweezijdig A-4tje. Er moesten namelijk 88 baksels op de foto voor een nieuw kookboek. Of nu ja, een bakboek dus, De zoete oven geheten, zoals ik gisteren al schreef. Dat gebeurt net als bij elk ... lees verder...

Nieuw bakboek op komst
Al maanden ben ik er mee bezig, en nu wordt het eindelijk tijd om het eens van de daken te gaan schreeuwen: mijn nieuwe kookboek komt eraan. Een bakboek dit keer, en hij gaat De Zoete Oven heten. Kijk, dit is de cover! Uiteraard zoals altijd met mijn eigen illustraties. Het wordt een basisbakboek ... lees verder...

Zalm met radijs en miso
Wát een feest. Lekker weggezakt in een roodpluchen bioscoopstoel vergaap ik me aan de onderwaterwereld. De camera glijdt langs koraalriffen in oogverblindende kleuren, metershoge ranke wolkenkrabbers van kelp wiegen in de stroming. Een schildpad knabbelt aan een zee-egel. Een school van ontelbaar ... lees verder...

Asperges met dille
De wondere wereld der eetbare natuur blijft mij verbluffen. Neem nou asperges. Op zondagochtend help ik als het kan graag mee in mijn Amsterdamse buurtmoestuin HEP (Het Eetbare Plantsoen). Iedereen is welkom. Afhankelijk van het seizoen valt er altijd wel wat te doen: zaadjes planten, voorgekweekte ... lees verder...
- Pagina 1
- Pagina 2
- Pagina 3
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 570
- Ga naar Volgende pagina »