Recente berichten
Stoofschotel met abrikozen
Waarom dit recept uit het gisteren besproken boek Uitgekookt nu precies ‘Frisse voorjaarsstoof’ heet, weet ik ook niet. Ik heb er althans niets lente-achtigs in kunnen ontdekken, maar lekker is hij wel. Hoe het precies komt dat nu juist die ‘bonkige, doorregen runderlap en al zijn onaantrekkelijke ... lees verder...
Boekrecensie Uitgekookt
Jazeker, ik ben nog altijd mijn kookboekenstapel aan het 'wegwerken'. Daar zat ook Uitgekookt! van Annemieke Smit nog tussen. Zelden zo’n grappig en toch ook nuttig keukenboek in handen gehad. Het is geen kookboek, maar een weetjesboek voor de thuiskok. De ondertitel ‘Waarom de cavia niet in de ... lees verder...
Lunchrecept: broodjes blauwe kaas en cranberry
‘Blue cheese bruschetta with raw grape and cranberry chutney’, zo noemt Vicky Hampton deze verleidelijke broodjes in haar kookboekje Working Lunch waar ik het gisteren over had. Een fijne combinatie. En dat gewoon op een doordeweekse woensdagse werkdag. Ze vertelt erbij dat dit geen echte (lees: ... lees verder...
Kookboek Vicky Hampton’s Working Lunch
Laatst ontmoette ik tijdens een persdiner de Engelse Vicky Hampton, die al jaren in Amsterdam woont en werkt en in haar vrije tijd een blog bijhoudt met restaurantrecensies, Amsterdamfoodie.nl. Tijdens het diner ging het onherroepelijk over die rare Hollandse gewoonte om tussen de middag een klef ... lees verder...
Echte warme chocolademelk
'Hoe spectaculair onze digitale vorderingen ook zijn, we blijven burgerlijke burgers, verknocht aan huiselijkheid en warme chocolademelk,' schreef columnist Frits Abrahams ooit in NRC. Een mooie uitspraak die ik altijd heb onthouden. Het troostrijke bruine vocht valt in deze Sinterklaastijd niet aan ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 228
- Pagina 229
- Pagina 230
- Pagina 231
- Pagina 232
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 555
- Ga naar Volgende pagina »