Recente berichten

Rabarbergalette
Bij ‘galette’ denk ik meteen aan een Bretonse boekweitpannenkoek. Zo’n hele grote, die je dan belegt met ham, geraspte kaas en een rauw ei, dichtvouwt en bakt in de koekenpan. Voilà, de perfecte lunch. En dan is er ook nog de ‘galette des rois’: een sierlijk rond driekoningenvehikel van mooi ... lees verder...

Hollandse Nieuwe FAQ
Vanaf vandaag, 15 juni, is ‘ie er weer, de Hollandse Nieuwe! Hoog tijd om eens uitgebreid stil te staan bij het hoe, wat en waarom van deze vaderlandse seizoensdelicatesse. Laat ik toevallig nou net vorige week hoogstpersoonlijk op uitnodiging van het Visbureau naar Noorwegen gereisd zijn om het ... lees verder...

Filippijnse aubergineschnitzel
Elke dag weer verzinnen wat je moet eten is voor sommigen al een opgave, maar wat dacht u van elke week weer iets bedenken voor in de krant? Gelukkig krijg ik vaak suggesties van lezers. Al moet ik er eerlijk bij zeggen dat die vaak verzanden in de stapel. Zo kwam ik ineens een heel oud mailtje ... lees verder...

Thaise shakshuka
Frans drama in drie bedrijven. Eerst ging Claudette hemelen, toen legde Marie-Antoinette - nomen est omen - het loodje. Joséphine hield als laatste nog lang stand, maar dat was buiten het noodlot gerekend, in de vorm van een hongerige vos. Tot mijn grote verdriet is het tijdperk van mijn Franse ... lees verder...

Bloemkoolcarbonara
Mijn favoriete gerecht? Die vraag krijg ik vaak. Lastig, want ik hou van variatie. Dat is nu juist de onnoemelijke lol van koken en eten, dat het elk moment, elke dag, elk seizoen weer anders is. Maar er is één gerecht waar ik altijd op terug val als ik geen zin of puf heb om te koken, als ik geen ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 45
- Pagina 46
- Pagina 47
- Pagina 48
- Pagina 49
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 574
- Ga naar Volgende pagina »


