Recente berichten
Kruidnoot versus pepernoot
Ik kreeg een brandmail van bloggende collega Meneer Wateetons over een ten hemel schreiende aberratie waar ik mij ganshartelijk bij aansluit, namelijk het algehele onvermogen om nog het juiste onderscheid te kunnen maken tussen die twee zo puur Nederlandse producten: de pepernoot en de kruidnoot. ... lees verder...
Mag ik de rekening in het Vietnamees?
Waarom staan er achterin in reisgidsen wel altijd zinnen als ‘Ik vind deze kamer wat aan de kleine kant', maar zoek je vaak tevergeefs naar vertalingen die er écht toe doen. Zoals ‘Mag ik de rekening?'. Een hamvraag van formaat in den verre. Immers, de gemiddelde reiziger eet drie maal daags buiten ... lees verder...
Boek Culinaire Grootmeesters
Een kloek boek met Nederlandse culinaire grootmeesters, over wie o wie hebben we het dan? Het blijkt te gaan om twaalf topkoks uit de generatie van de jaren 90, de ‘klassieke voorgangers' genoemd. Robert Kranenborg, Cees Helder, Cas Spijkers, Paul Fagel, om er maar een handjevol te noemen. In het ... lees verder...
Venkelworst
Ik heb al eens eerder geschreven over de venkelworst van mijn favoriete slager, maar een compleet artikel was er nog niet van gekomen. Nu wel. Soms moet je geheimpjes voor jezelf bewaren, maar soms verdienen ze het toch om te delen met de rest van de wereld. Theo Bon runt met zijn twee zoons een ... lees verder...
Silvo Toppers
Een pakketje in de bus, altijd leuk. Bij het opschrift ‘Toppers!' vreesde ik aanvankelijk voor een culinair uitstapje van die verschrikkelijke Geer & Goor, maar nee, die hadden er niks mee te maken. Silvo stuurde een doos boordevol zakjes met hun nieuwste vinding, ‘negen verrassende, grove ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 483
- Pagina 484
- Pagina 485
- Pagina 486
- Pagina 487
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 555
- Ga naar Volgende pagina »